Publicat 09/03/2015 15:53

El Govern tanca dos col·legis, fusiona sis escoles i crea deu nous instituts

Alumnos, niños, escuela, clase, aula
EUROPA PRESS

La preinscripció escolar per al curs 2015-2016 arrenca amb 1.077.548 places, 3.500 més

BARCELONA, 9 març (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha anunciat aquest dilluns que en el pròxim curs 2015-2016 tancarà dues escoles, fusionarà sis col·legis en tres centres educatius, reobrirà l'escola de Salàs de Pallars, crearà deu nous instituts i quatre centres d'ESO inauguraran una segona seu.

En roda de premsa, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat que aquestes modificacions parteixen de l'estudi del parc escolar per donar resposta l'evolució demogràfica, ja que el nombre d'alumnes en P3 caurà per quart any consecutiu amb 6.500 alumnes menys en edat d'escolarització.

La preinscripció s'ha obert amb 1.077.548 places ofertes per al conjunt de centres escolars públics i concertats, fet que suposa 3.500 més que el curs anterior, amb un augment de 2.125 places d'alumnes en primària i de 5.090 en Secundària, i amb un descens de 3.700 places de P3.

"És el quart curs que decreix l'alumnat a P3. L'impacte es nota en Infantil i per primera vegada en Primària", ha expressat la consellera, que ha afegit que de segon a sisè de Primària segueix augmentant l'alumnat.

TANCAMENT I FUSIÓ D'ESCOLES

Els centres que tancaran la seva activitat lectiva són l'escola Tresfonts de Barcelona i l'escola Pasifae de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), que s'integrarà a l'escola Sant Jordi.

Les escoles que es fusionaran són Fàtima i Pau Vila de Granollers (Barcelona) de les quals naixerà l'escola de Granollers; el mateix passarà amb Països Catalans i Sant Baldiri, que quedarà en l'escola Lliçà d'Amunt, i Labandària i Sant Andreu de Llavaneres.

"Els processos de fusió s'han fet amb tasques prèvies i s'ha agafat el més rellevant dels projectes educatius", ha defensat Rigau, qui ha puntualitzat que els equipaments que quedin buits es destinaran a finalitats educatives, com un institut o una escola d'adults.

Dels 10 instituts nous, hi haurà tres edificis recent construïts i la resta estaran en equipaments municipals o escolars: "Hem buscat diferents fórmules organitzatives per escolaritzar al màxim nombre d'alumnes aprofitant bé les instal·lacions", i reduint de 100 a 88 els centres que funcionen únicament amb mòduls prefabricats.

Ha dit que es mantindrà la plantilla global de docents "amb les destinacions que donin una millor resposta", i sobre el desajust de demanda de professors d'Infantil respecte als de Secundària, ha manifestat que la Conselleria està treballant perquè professors de Primària puguin ser-ho també de l'ESO.

SEGONA SEU

Una de les novetats del pròxim curs serà la creació de les anomenades "segones seus" d'instituts, que consistirà a obrir cursos de primer i segon d'ESO en les escoles on els alumnes han estudiat primària, pel que dilataran la seva marxa del municipi on estan escolaritzats per començar l'ESO.

Es tracta de l'institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric que obrirà una segona seu a Breda (Barcelona), Els Pallaresos d'aquest municipi de Tarragona, que tindrà nova seu al Catllar; l'Institut Castellar a Castellar del Vallès, en el mateix municipi, i l'Institut Torre Roja de Viladecans (Barcelona), també a la mateixa localitat.

Aquest nou model s'encamina cap a la fórmula d''escola-institut', ja que permet que l'alumne es quedi dos cursos més en el seu centre, per la qual cosa "s'aprofita millor la instal·lació per evitar edificis que a la llarga siguin innecessaris", ha relatat Rigau.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés