Publicat 15/02/2018 16:42

AMP.- Educació amplia investigació sobre adoctrinament en llibres catalans i demana ajuda a l'Acadèmia d'Història

Recursos del Ministeri d'Educació
EUROPA PRESS

MADRID, 15 febr. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha ampliat la investigació sobre el possible adoctrinament en els llibres de text de Catalunya i ha demanat ajuda a la Real Acadèmia d'Història.

No solament està examinant els de Secundària sinó que també ho farà amb els de Primària, motiu pel qual s'està retardant la publicació de l'informe urgent anunciat ja fa nou mesos.

Així ho ha anunciat aquest dijous el secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, en declaracions als mitjans en el seu departament després de reunir-se amb la Conferència de Degans de les facultats de Formació del Professorat i Educació.

"L'informe està en marxa, s'ha ampliat i s'ha portat a Primària també, no només a Secundària, i volem que tingui l'aval de la Reial Acadèmia de la Història", ha explicat Marín, que ha justificat així el retard del mateix.

Segons ha indicat, aquest procés és "molt complicat" perquè els mitjans del ministeri i de l'Alta Inspecció en cada comunitat autònoma "són escassos".

"Cal fer-se amb tots els textos, estudiar-los i posar-se això en comú per donar-li el vistiplau perquè el que es digui aquí és real", ha postil·lat.

A més, ha subratllat que els inspectors d'educació no són especialistes en cadascuna de les matèries, sinó en la legislació, de manera que per això el Ministeri ha recorregut a la Reial Acadèmia d'Història perquè detecti i verifiqui les possibles manipulacions en els manuals d'Història o Ciències Socials.

Així mateix, ha subratllat que primer s'ha fet un "mostreig" de la totalitat dels llibres de text utilitzats en el sistema educatiu en aquestes dues etapes.

"El que anava a ser al principi un informe mínim, ho hem ampliat per tenir una visió global del sistema educatiu, especialment en matèries de Ciències Socials i Història. Ha estat un treball ardu", ha asseverat.

LA MATRÍCULA A COL·LEGIS CATALANS I EL 155

Sobre la matrícula als col·legis i instituts catalans, el 'número dos' d'Educació ha subratllat que estan estudiant si aquesta tasca li correspon al Govern per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

Així ha respost la petició del col·lectiu Ames, que ha sol·licitat al ministre Íñigo Méndez de Vigo una carta demanant-li que en els impresos de preinscripció inclogui una casella d'opció lingüística, perquè les famílies que vulguin matriculin als seus fills en castellà.

"Som sensibles amb el problema i estem en això. Aviat ho anunciarem, però queden encara unes setmanes (per obrir el període de matriculació)", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés