Publicat 4/7/2020 18:35:45 +02:00CET

AMP.- Coronavirus.- L'alcalde de Lleida recolza la decisió de confinar el Segrià

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en roda de premsa telemàtica a 4 de juliol de 2020.
AYUNTAMIENTO DE LLEIDA

L'Ajuntament repartirà mascaretes i té EPIs per als seus treballadors

LLEIDA, 4 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha defensat que el confinament de la comarca del Segrià anunciat aquest dissabte pel Govern permetrà protegir la ciutadania enfront del coronavirus: "Estem compromesos amb la decisió de la Generalitat. Qualsevol altra opció seria insensata, populista, injusta i arriscada".

"Us demano tolerància i solidaritat. El virus no s'ha marxat, ja ho vam dir. Ara hem de fer un esforç especial per doblegar aquesta corba de contagis", ha dit aquest dissabte a la tarda en roda de premsa després d'una reunió telemàtica de la Junta de Portaveus municipal.

Ha lamentat que famílies i hostelers hagin hagut d'ajornar els plans que van reprendre després del primer confinament: "El primer que hem percebut amb intensitat és aquesta sensació de tristesa, de passos cap a enrere".

UN MÍNIM DE 15 DIES

Encara que la decisió "dolgui", ha demanat responsabilitat i ser comprensius davant una mesura de prevenció que durarà almenys uns 15 dies, ha explicat.

Durant aquest temps hi haurà supervisió policial del compliment de les mesures de seguretat: "Hem de fer aquest esforç, quan sigui necessari, amb mesures policials. No podem permetre un confinament de dues setmanes que no serveixi per aplanar la corba de contagi".

Ha demanat a les institucions tenir present Lleida, tant en aquests moments com en el futur, i un "màxim esforç" als Mossos d'Esquadra en les tasques de suport a la Policia Local per garantir els resultats que s'esperen del confinament.

"I de cara al futur, hem de parlar de cooperació; de cooperació econòmica i de molts tipus, per afrontar l'emergència sanitària", ha defensat.

TEMPORERS

Sobre els temporers, ha detallat que l'última nit 246 persones han dormit en els pavellons habilitats a Lleida --"una petita disminució" respecte a nits anteriors--, i que el consistori treballa amb mediadors i amb la comunitat senegalesa per comunicar-se amb ells.

"És obvi que al centre històric intentarem, no només mantenir una presència policial, que és contínua, sinó també una tasca de mediació", àmbit en què ha destacat la tasca d'Arrels Sant Ignasi, Càritas i la Creu Roja a Lleida.

MESURES MUNICIPALS

A causa del confinament, de moment seguiran tancades les piscines municipals, que anaven a obrir el 15 de juliol, i tampoc obriran ludoteques ni centres cívics.

Se suspendran activitats culturals previstes per a aquesta quinzena --que intentaran reprogramar--, mentre que seguiran oberts bars i restaurants, en no existir de moment cap prohibició d'obertura.

El transport públic seguirà actiu, encara que Pueyo ha demanat no utilitzar-lo per "anar a fer un volt", i ha recordat que la Policia Local podrà preguntar als viatgers cap a on van.

Els treballadors de l'Ajuntament que formin part de col·lectius vulnerables seguiran teletreballant, i la resta podrà acollir-se voluntàriament a aquesta mesura; actualment, 275 empleats de la Paeria teletreballen per conciliar, ha explicat l'alcalde.

L'Ajuntament té Equips de Protecció Individual (EPIs) a la disposició del personal que hagi de treballar "en primera línia", i la setmana vinent es repartiran mascaretes a l'eix comercial de la ciutat.

A més, els mercats no itinerants seguiran oberts, i el consistori està estudiant ampliar les distàncies entre les parades.