Publicat 16/4/2019 15:42:36 +02:00CET

Amics, família i autoritats acomiaden Neus Catal, "militant de la solidaritat"

Amics, família i autoritats acomiaden Neus Catal, "militant de la solidaritat"
SUBDELEGACIÓN DEL GOBIERNO EN TARRAGONA

Torra, Torrent, Colau, Capella, Vergés, Rufián i Maragall acudeixen al funeral

TARRAGONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

Desenes d'amics, familiars i autoritats han acomiadat aquest dimarts l'activista catalana i supervivent dels camps de concentració nazi Neus Catal, a la qual el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha referit com una "militant de la solidaritat".

En una cerimnia a les 12 hores a Móra la Nova (Tarragona), s'ha celebrat el funeral de Catal, al qual han acudit, a més de Torra, el president del Parlament, Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els consellers Ester Capella, Maringela Vilallonga, Alfred Bosch i Alba Vergés; el candidat d'ERC a les municipals barcelonines Ernest Maragall, i el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté.

El funeral ha servit per destacar el coratge i la lluita de Neus Catal, que va morir aquest dissabte als 103 anys d'edat, ha destacat la seva bigrafa, la historiadora Elisenda Berenguer, també present en la cerimnia emotiva en qu ha cantat Marina Rossell.

"Quan em vegeu morir, porteu-me als Guiamets", els va dir als seus fills l'última supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück.

El fretre de Catal ha llut amb la bandera republicana espanyola i nombroses corones de flors per donar l'últim aduu a Catal, que ha culminat després en un comiat íntim per als seus familiars i afins més propers.

PARAULES DE TORRA

El president Torra ha subratllat: "L'exemple de Neus Catal ens dona fora i dignitat per a les nostres lluites de cada dia i pel gran combat per un món lliure i just".

S'ha comproms a preservar la memria de Catal, i ha assegurat que el seu exemple es convertir també en un motor que donar fora i continuar explicant "qu vol dir ser una militant de la solidaritat, una militant de l'antifeixisme i una militant de la llibertat".