Publicat 12/4/2019 7:32:42 +02:00CET

Amics de Caballé i artistes homenatjaran la diva en una "tarda emocionant" en el Liceu aquest divendres

Amigos de Caballé homenajearán a la diva en una "tarde emocionante" en el Liceu este viernes
EUROPA PRESS

"Al novembre es va acomiadar a la persona, aquest divendres s'acomiadar internacionalment l'artista"

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

Amics, artistes i familiars rendiran un tribut a la soprano Montserrat Caballé en el concert 'El somriure de Montserrat Caballé' en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona aquest divendres, que ser en "una tarda d'emocions", ha avanat en declaracions als periodistes el dijous, el president del Patronat del Liceu, Salvador Alemany.

Alemany ha detallat que ser un acte dissenyat pels amics de Montserrat Caballé, per les institucions on ella va treballar i per els qui l'han admirat i l'estiment: "No espero que sigui un episodi de tristesa. Estem fent el comiat de la diva, per volem fer una celebració del que ha representat".

"L'acte contribuir a enaltir la memria de Montserrat Caballé", ha agregat Alemany, que ha considerat que la soprano seguir tenint grandesa encara després de desapareguda.

Així, en el concert participaran "veus amigues" que han acompanyat Caballé durant bona part de la seva histria, amb una srie de contribucions a través de vídeos per part de persones rellevants que no s'han pogut desplaar, així com vídeos aportats per teatres d'pera de tot el món, tot aix estructurat per Lluís Pasqual.

"Acabarem configurant un acte que trigarem molt a oblidar", ha pronosticat Alemany, que ha considerat que al novembre en la catedral es va acomiadar a la persona, mentre que aquest divendres s'acomiadar internacionalment a l'artista.

EL DIA DEL SEU ANIVERSARI

La filla de la soprano, Montserrat Martí Caballé, ha recordat emocionada que aquest divendres hauria estat l'aniversari de la seva mare --hauria fet 86--, i ha dit que per a la família és un dia trist per que aquest acte els far passar la tristesa amb una mica de "alegria i afecte".

Ha agregat que tant ella com el seu pare, Bernabé Martí, i el seu germ Bernabé Martí, podran gaudir de "tant amor i tant afecte" que el Liceu sempre ha mostrat cap a la seva mare, i ha destacat l'amor del públic.

La família ha estat implicada en l'homenatge des del primer moment per acordar la participació d'artistes i les agendes, encara que ha dit que per a ells també hi haur un factor sorpresa en aquest "dia d'emocions".

El tenor Josep Carreras, que cantar la canó napolitana 'Dincintecello Vuie', ha recordat que el seu contacte amb Caballé va ser extraordinari, perqu ella va creure en ell des del primer moment, estenent-li la m fins a cantar junts fins a en unes 300 ocasions, amb títols junts tant en el Liceu com al món, i "cada vegada era una festa".

"Aix és molt important, per no ho és tant el respecte personal que jo li tenia a Montserrat. Sempre es va comportar amb mi com una germana gran, amb afecte i devoció", ha dit Carerras.

Ha dit que si ella i Maria Calles han estat les grans sopranos de la histria, Caballé va superar a la grega en certes peres, i ha destacat que molts no saben el que Montserrat arribava a fer, coses com "cantar a Nova York el dia 21 de desembre, arribar a Barcelona el 23, assajar el 24 i el 26 cantar l'pera que li tocava".

"A part d'aix sempre sense cap exigncia de cap tipus i menys econmica, sempre cantava per les despeses", ha dit Carreras, que ha agregat que est feli i trista al mateix temps davant aquesta celebració.

El concert, amb les entrades gairebé esgotades i que tindr lloc després de la concessió pstuma de la Medalla d'Or de la ciutat en el Saló dels Miralls del Liceu, tindr lloc a les 20 hores amb algunes de les veus més rellevants, com les de Josep Carreras, Jaume Aragall, Joan Pons, Al Bano, Paata Burchuladze, Begoña Alberdi, María Gallego i Josep Bros, en una vetllada d'unes dues hores dirigida per Lluís Pasqual, i que comptar amb la batuta de Guillermo García Calvo; també estaran presents en forma de testimoniatge audiovisual Plácido Domingo, Zubin Mehta, Roberto Alagna i Juan Diego Flórez.