Actualitzat 13/06/2018 15:40

Ambulatoris catalans iniciaran a final d'any una prova pilot de reforma horària

El sec. Gnral. De metges de Catalunya J.M.Puig i la consellera A.Vergés
Europa Press

Projecten concentrar l'atenció habitual al matí i deixar la tarda per a algunes urgències

BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

Un grup de centres d'atenció primària (CAP) iniciaran a final d'any una prova pilot per impulsar la reforma horària a l'àmbit sanitari, en una experiència davant la qual ha mostrat el seu suport la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés.

En el marc de la Jornada Reforma Horària i Salut, impulsada pel sindicat Metges de Catalunya (MC) i el promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedano, ho han plantejat el secretari general del sindicat i el d'Acció Sindical, Josep Maria Puig i David Arribas, respectivament.

En declaracions a Europa Press, Arribas ha explicat que la iniciativa podria iniciar-se a final d'any amb la finalitat de compactar l'horari del personal mèdic i d'infermeria del CAP, i deixar de 17 a 20 hores per a l'atenció d'urgències, per exemple.

La futura mesura anunciada en el marc de la jornada encara està en fase d'estudi, i es desconeixen els horaris i nombre de CAP que es podrien sumar a l'experiència, si bé Arribas ha recordat que a Lleida els ambulatoris funcionen amb jornada compactada durant els mesos d'estiu, i les persones que requereixen atenció fora d'horari poden acudir al CAP.

Juntament amb Mohedano, Arribas ha insistit en la necessitat de trobar un equilibri entre salut i confort: "La gent creu que com més hores obertes, més salut, però potser el que estem oferint és més confort".

Tots dos representants han defensat que els indicadors de salut no decreixen per aplicar la reforma horària, i Mohedano ha insistit en la necessitat de comptar amb treballs més flexibles que permetin a les persones acudir al metge durant el matí, per exemple.

L'impulsor de la Reforma Horària ha remarcat la importància d'aconseguir aquest objectiu a través dels diferents agents de la societat en general.

Durant el tancament de la jornada, ha encomiat el treball que va fer Carme Forcadell durant el seu mandat al capdavant a la presidència del Parlament, en què va apostar per la reforma horària i "va ser un exemple".

"CUIDAR ALS CUIDADORS"

Per la consellera, és necessari prendre consciència que els "horaris menys extensos no volen dir menys serveis", i la reforma horària a l'àmbit sanitari és important perquè aquest personal també necessita conciliar.

"Cuidar als cuidadors" és un dels lemes que ha utilitzat la consellera per defensar la reforma horària, que ha considerat una necessitat de país.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés