Publicat 7/6/2020 13:50:34 +02:00CET

Amadeu Carbó publica un llibre sobre el Corpus pels 700 anys de la festivitat a Barcelona

El folklorista Amadeu Carbó ha publicado 'Corpus. La festa de les festes'.
EDICIONS MORERA

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

El folklorista Amadeu Carbó ha publicat 'Corpus. La festa de les festes' (Edicions Morera), un recorregut cronològic per aquesta festivitat coincidint amb el 700 aniversari de la primera processó de Corpus a Barcelona, informa l'editorial en un comunicat.

L'autor ha pretès un llibre "rigorós i ben il·lustrat, amb dites populars i una interessant recopilació de textos històrics" per a una visió més completa d'aquesta celebració, destaquen els editors.

Recuperada l'any 1992, la celebració del Corpus avui ja és "part del calendari festiu" de Barcelona, tant en el seu vessant popular --amb el Seguici Popular-- com religiós, amb la processó, i el tradicional 'Ou com balla'.

Carbó repassa "les etapes que la festa ha viscut al llarg dels segles, des dels seus inicis al segle XIV i la seva consolidació, fins a la seva desaparició a partir de 1979".

A través d'aquesta evolució, l'autor aborda "de forma molt clara i divulgativa el perquè, el significat i l'origen d'una festa que està considerada 'la festa de les festes".

Amadeu Carbó és folklorista i escriptor, ha publicat diversos llibres relacionats amb les festes i tradicions populars, dirigeix el programa radiofònic 'Fes ta Festa' i coordina l'inventari del patrimoni immaterial de l'Arquebisbat de Barcelona.

Contador