Publicat 31/10/2019 10:26CET

Áltima presenta fretres ecolgics personalitzables i panteons integrats en la vegetació

L'empresa funerria Áltima presenta fretres ecolgics personalizables i panteons integrats en la vegetació.
ÁLTIMA

BARCELONA, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

L'empresa funerria Áltima ha presentat aquest any taüts de fusta sense elements contaminants amb la possibilitat d'imprimir grans imatges a la tapa amb tinta no contaminant, amb imatges religioses o laiques, com ara Sant Jordi, el mar Mediterrani, el Tibidabo, un paisatge de vinyes o un ngel.

La iniciativa ja est en marxa al tanatori Ronda de Dalt de Barcelona i s'espera que les caixes es distribueixin a la resta de centres del grup durant els propers mesos, amb possibles noves temtiques d'imatges, segons un comunicat d'Áltima.

L'altra novetat són els panteons del bosc projectats al cementiri de Roques Blanques, al Papiol (Barcelona): es tracta d'unes sepultures cobertes de vegetació a la superfície, integrades plenament en la naturalesa.

Els han dissenyat Batlle i Roig Arquitectes --que ja van projectar Roques Blanques fa 35 anys-- i estan pensats per anar soterrats.

Cada panteó tindr una parcella independent coberta de vegetació arbustiva, una petita pedra vertical per gravar-hi el nom del difunt i un banc de pedra natural.

Aquest any, Roques Blanques donar una planta natural als usuaris que portin les flors artificials velles, per reduir el residu plstic als cementiris i afavorir el compostatge a partir de la flor natural; i també per a les famílies ha editat, en el seu 35 aniversari, un llibre sobre aquest espai: la flora i fauna, i els projectes per preservar els ratpenats i les papallones.

El director de Serveis Funeraris d'Áltima, Josep Ventura, ha destacat que fa més de 10 anys ja van plantejar el Bosc de la Calma, que van comprar els primers vehicles elctrics --volen que tota la seva flota sigui així a mig termini-- i que "des de fa tres anys" mesuren la seva petjada de carboni.

MÉS INCINERACIONS

La incineració ja ronda el 52% dels serveis d'Áltima l'últim any --més del 45% a Catalunya, i a l'ala també en rees no gaire poblades--, i l'empresa ha estrenat aquest any un forn crematori al tanatori de Terrassa (Barcelona).

Preveuen engegar aquest any el tanatori del Litoral, a Sant Adri de Bess (Barcelona), que gestionar amb PFB-Serveis Funeraris i que disposar també de servei d'incineració i d'un jardí per inhumar cendres.

El 80% dels usuaris de la companyia opta per taüts ecolgics, el 40% d'urnes ja són biodegradables, el 19% tria actes laics i poc més del 80% són celebracions religioses, majoritriament catliques.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés