Publicat 8/11/2019 11:31:16 +01:00CET

Alliberen més de 200 tortugues mediterrànies al Paratge Natural de l'Albera (Girona)

Exemplars de tortuga mediterrània alliberats a l'Albera (Girona).
GENERALITAT - Archivo

GIRONA, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

El Centre de Reproducció de Tortugues (CRT) de l'Albera, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, ha alliberat 216 exemplars de tortugues mediterrànies al Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera (Girona), l'únic reducte amb població autòctona salvatge de tot el territori català.

Segons un comunicat aquest divendres, l'entitat ha ratificat l'objectiu de "reforçar la població de tortugues en el seu hàbitat i consolidar l'espècie en el paratge", amb un programa de reinserció que va començar durant els anys 90 com a resposta a la disminució del cens natural.

Des del 1997, el projecte integrat pel centre i la Generalitat ha alliberat més de 3.100 tortugues a l'Albera, i s'estima que la població actual --entre els exemplars reintroduïts i els salvatges-- oscil·la entre els 7.000 i els 15.000 animals.

L'entitat apunta en el comunicat que la tortuga mediterrània estava present a pràcticament tota la costa catalana a inicis del segle XX, però la població es va reduir a conseqüència de la destrucció del seu hàbitat i de les captures per destinar els animals a l'ús domèstic.

Actualment, gràcies als projectes de reinserció, l'espècie es pot trobar al Parc Natural del Delta de l'Ebre, el Parc Natural del Garraf, al Parc Natural de la Serra del Montsant i el Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera.