Publicat 30/7/2019 11:48:47 +02:00CET

Alliberades set dones que eren explotades sexualment després d'una operació contra el tràfic de persones

Operació contra la tracta de dones nigerianes a Almeria
POLICÍA NACIONAL - Archivo

ALMERIA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha alliberat set dones nigerianes víctimes de tràfic de persones a Almeria i ha detingut nou persones, quatre de les quals han ingressat en presó preventiva després de passar a disposició policial, a la província d'Almeria així com a Sevilla i Múrcia.

Segons ha informat la Policia en un comunicat, la investigació es va iniciar l'octubre del 2018 arran de la declaració d'una de les víctimes en la qual va explicar detalladament com havia estat el procés que havia viscut des de Nigèria i el seu viatge a Espanya fins a la seva explotació sexual en pisos d'Almeria.

Després de les seves declaracions es va conèixer l'existència d'una organització delictiva, formada principalment per ciutadans nigerians, els membres de la qual es trobaven assentats a Itàlia i Espanya i comptava també amb una forta estructura a Nigèria.

Les perquisicions policials van determinar que aquesta organització captava les seves víctimes en els llocs més pobres del país, on la renda per càpita és molt baixa, i les convencia després de prometre'ls una vida millor i una feina digna. Per al seu trasllat fins a Espanya feien la ruta de Nigèria, el Níger, Algèria, Líbia, Itàlia i Espanya, i esquivaven els controls policials europeus amb passaports falsificats que els proporcionava l'organització.

VIATJAVEN DE NÀPOLS A BARCELONA

Una vegada es trobaven a Itàlia, viatjaven per via marítima des de Nàpols a Barcelona, per no aixecar sospites, i quan arribaven a territori espanyol feien la sol·licitud de Protecció Internacional, seguint les instruccions que els havien donat els seus explotadors. Posteriorment, eren traslladades a la província d'Almeria on eren prostituïdes en pisos per pagar el deute amb l'organització, que ascendia a 30.000 euros.

ASSENTATS AL SUD D'ESPANYA

Les investigacions van permetre identificar diversos dels membres de l'organització a diferents ciutats d'Andalusia, en concret a Almeria i Sevilla, i també a Múrcia. D'aquesta manera, es van dur a terme sis escorcolls d'entrada a Almeria i Sevilla, cinc en domicilis i un en un local.

Així mateix s'ha detingut nou persones --en la seva majoria de nacionalitat nigeriana--, sis a Almeria, dues a Sevilla i una a Múrcia, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic d'éssers humans per a l'explotació sexual, detenció il·legal, contra els drets dels ciutadans estrangers i falsedat documental.

Després dels escorcolls, s'ha intervingut documentació falsificada, equips informàtics, telèfons mòbils i tauletes, a més de targetes de memòria externa i 10.240 euros en efectiu.