Publicat 4/4/2019 12:42:13 +02:00CET

Alfred Bosch defensa condemnar la participació catalana en el trfic d'esclaus del segle XIX

David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha defensat aquest dijous que el Govern i el Parlament condemnin la participació catalana en el trfic d'esclaus al segle XIX.

Ho ha dit en una interpellació en el ple del Parlament, després que el diputat d'ERC Ferran Civit hagi sostingut que la participació de Catalunya en el trfic d'esclaus "és una vergonya de país", per la qual cosa ha plantejat que es demanin disculpes de manera institucional.

Bosch ha contestat que no té cap problema a "assumir les responsabilitats que derivin de la histria i condemnar uns fets que són condemnables".

També ha animat al fet que el Parlament, a partir d'aquesta interpellació i la moció que es presenti en el proper ple, adopti "les decisions que democrticament es considerin adequades", i que també ho faci el Govern catal.

A més, veu necessari que els pobles originaris americans coneguin la posició de Catalunya i s'ha adreat a ells: "Que vagi per davant la nostra condemna als abusos als pobles originaris d'Amrica".

"Hem de condemnar i deplorar la mort de milions de persones i la desaparició de cultures senceres. Mai més la barbrie, mai més l'atrocitat", ha afegit en allusió al fet que el president de Mxic, Andrés Manuel López Obrador, va dir que Espanya hauria de disculpar-se pels abusos durant la conquesta d'Amrica.