Publicat 4/5/2020 17:54:14 +02:00CET

Alexis Serra (Reforma Horària): el confinament evidencia la necessitat de gestionar el temps

El director de l'Oficina per la Reforma Horària de la Generalitat, Alexis Serra
RUBEN MORENO / GENERALITAT - Archivo

   La nova enquesta online del CEO servirà per abordar els actuals hàbits horaris

   BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

   El director de l'Oficina per la Reforma Horària de la Generalitat, Alexis Serra, ha reivindicat aquest dilluns "educar en la gestió del temps" amb polítiques per conciliar la vida laboral amb la personal, la necessitat de les quals considera que s'evidencia en el confinament pel coronavirus.

   En declaracions a Europa Press, ha explicat que la seva Oficina ha col·laborat amb el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat en l'enquesta online iniciada aquest dilluns i que, entre altres qüestions, aborda els hàbits horaris de la ciutadania durant el confinament.

   A partir dels resultats de l'enquesta, analitzaran què ha de millorar en la implementació de mesures com el teletreball, perquè no es quedi en una "pràctica espontània" i puntual per la pandèmia.

HORARIS

   Serra ha insistit a implementar models de teletreball de forma ordenada i estructurada, perquè la conciliació i el dret a la desconnexió no es vegin perjudicats: "El treball a distància ha de ser sinònim o amic de la gestió del temps".

   Ha destacat que teletrabajar té "molts més beneficis que inconvenients", però que la seva implantació ha d'anar acompanyada de polítiques d'educació al respecte, tant en el sector privat com en les administracions públiques.

   "Ho hem vist en un moment en què els horaris macro quedaven diluïts: quan no hi ha escola --si es tenen fills-- ni exigències horàries específiques, és importantíssim marcar horaris", ha destacat.

   Ho és per evitar "certs abusos o descontrols", situacions que al seu parer s'han produït durant l'etapa de confinament; i els resultats de l'enquesta del CEO permetran estudiar més a fons aquesta qüestió.

GÈNERE

   En l'elaboració de l'enquesta del CEO --en què també ha participat l'Institut Català de li Dons (ICD)-- s'han inclòs preguntes sobre corresponsabilitat en les tasques domèstiques que permetran estudiar l'impacte del confinament sobre aquesta qüestió per gèneres.

   "Ens interessava molt saber si el fet d'estar tots confinats a casa ha provocat un canvi en la distribució de les tasques domèstiques en les parelles heterosexuals", tenint en compte que les estadístiques mostren que qui encara se n'ocupa és la dona, ha recordat.

PLA DE TRANSICIÓ 2020-2021

   Preguntat per si la crisi del coronavirus ha afectat al pla de transició 2020-2021 per a la reforma horària de la Generalitat, ha destacat que justament aquest episodi ha fet evident com de necessàries són les polítiques de gestió del temps per "viure millor".

   "Volem posar en valor que moltes de les mesures que van donar lloc al nostre document de base per a la reforma ja incorporaven idees com el treball a distància o la normalització de les relacions per videoconferència", ha explicat.

   Per això, "tan aviat com es recuperi la normalitat" continuaran impulsant la reforma, amb totes les millores que puguin afegir-se segons l'experiència de la gestió del temps en el confinament i la informació que proporcioni l'enquesta del CEO sobre ella.

el més llegit

 1. 1

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 2. 2

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 3. 3

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà

 4. 4

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 5. 5

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19