En alerta per calor 41 províncies aquest dilluns, entre elles Lleida

Publicat 22/7/2019 10:15:50CET
Algunes persones caminant pels carrers del Passeig de Recoletos de Madrid
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de 41 províncies espanyoles estaran aquest dilluns 22 de juliol en risc per altes temperatures, dotze d'elles amb alerta taronja (risc important) i assoliran temperatures màximes de 39 i 40 graus centígrads, com és el cas de Jaén, Osca, Saragossa, Toledo, Àvila, Salamanca, Lleida, Madrid, Navarra, Badajoz, Càceres i La Rioja, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia.

Així mateix, en alerta groga (risc) hi haurà Almeria, Còrdova, Granada, Huelva, Sevilla, Terol, Cantàbria, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Zamora, Barcelona, Girona, Tarragona, Lugo, Orense, Eivissa i Formentera, Mallorca, Menorca, Àlaba, Biscaia i Guipúscoa.

Aquest dilluns s'espera predomini de cels poc nuvolosos o clars, excepte a l'interior peninsular, on la nuvolositat d'evolució diürna podrà arribar a portar ruixats i tempestes, més probables als Pirineus, serralada Cantàbrica, Sistema Central i serres del sud-est.

També s'esperen núvols abundants baixos al començament de la jornada al litoral Cantàbric, àrea de l'Estret i Melilla, amb alguna precipitació ocasional. A les Canàries, hi haurà intervals nuvolosos al nord d'illes, amb possibilitat de pluja feble i local a les de més relleu, i cels poc nuvolosos al sud.

Les temperatures diürnes no experimentaran canvis al sud-est peninsular, mentre que pujaran a la resta del país, sobretot al terç nord. L'AEMET sosté que els termòmetres se situaran per sobre dels valors normals en aquesta època de l'any a la Península, especialment a l'interior nord, i una mica per sota a les Canàries.

Així mateix, hi haurà intervals de vent fort de l'est a l'Estret i al litoral d'Almeria; vents de component nord a Galícia; de component est a l'àrea mediterrània, i alisis a les Canàries. El vent podria ser fluix a la resta, encara que és probable que a la Meseta i a l'est d'Andalusia es produeixin ratxes molt fortes de vent associades a tempestes.