Publicat 19/8/2020 16:41:59 +02:00CET

Alemanya.- La Fiscalia investiga com "atac islamista" una sèrie de xocs en una autopista de Berlín

BERLÍN, 19 ago. (DPA/EP) -

Almenys sis persones han resultat ferides per una sèrie de xocs ocorreguts el dimarts en una autopista de Berlín i que la Fiscalia ha catalogat ara com ara com un "atac de motivació islamista", si bé no descarta cap hipòtesi.

Els xocs es van saldar amb tres ferits greus i sengles de caràcter lleu, entre ells un motorista, segons un portaveu dels Bombers.

Diversos trams d'aquesta carretera, situada prop del centre de la capital alemanya, encara seguien tancats aquest dimecres al matí.

"Pel que sabem fins ara, és un atac de motivació islamista", ha declarat un portaveu de la Fiscalia.

No obstant això, també ha apuntat que el sospitós, identificat com un iraquià de 30 anys i que es troba detingut, pateix trastorns mentals.

El presumpte atacant havia difós en Facebook abans dels incidents imatges del vehicle utilitzat, al costat de missatges religiosos escrits en àrab i en els quals utilitzava el terme "màrtir".

Els investigadors no tenen indicis que el detingut estigui vinculat a una organització terrorista, encara que fonts dels serveis de seguretat consultades per l'agència de notícies DPA han assegurat que havia contactat amb una persona que ja estava fitxada. Segons el diari 'Tagesspiegel', aquesta persona està relacionada amb Estat Islàmic.

Està previst que aquest mateix dimecres el sospitós comparegui davant un jutge, que determinarà si passa a presó provisional acusat d'intent d'assassinat, han informat la Policia i la Fiscalia en un comunicat conjunt. "No considerem que es tracti d'un accident", ha assenyalat un portaveu del Ministeri Públic.

Al moment de ser detingut, el sospitós va assegurar que portava un "objecte perillós" i els efectius de seguretat van inutilitzar una caixa metàl·lica pel temor al que pogués contenir. No obstant això, solament hi havia eines, sense rastres d'explosius.