Publicat 24/12/2019 16:42:40 +01:00CET

Alba Vergés defensa que el Govern gestioni hospitals municipals per "adaptar-se als nous reptes"

La consellera de Salud de la Generalitat, Alba Vergès
David Zorrakino - Europa Press

TARRAGONA, 24 des. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha defensat que el Govern assumeixi la gestió d'alguns hospitals municipals, com l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus i el de Móra d'Ebre (Tarragona), com una "necessitat d'adaptar-se als nous reptes de la sanitat".

En una tribuna al diari El País aquest dimarts recollida per Europa Press, la consellera escriu que l'any 2020 s'engegarà també una empresa pública per gestionar l'Hospital de Sant Bernabé a Berga (Barcelona), que també és de titularitat municipal.

Ha assegurat que aquestes decisions serviran per "enfortir la sanitat catalana" i perquè el ciutadà tingui una millor assistència, i ha destacat que la cooperació entre la Generalitat i el món local és imprescindible.

"Aquesta decisió no implica per res que aquests hospitals perdin el seu valor territorial", ha sostingut Vergés, que ha reiterat que la realitat municipal estarà present en les noves empreses públiques.

Ha defensat que l'hospital de Reus, "que en els últims temps havia tingut algunes situacions econòmiques adverses", tindrà garantida la seva viabilitat, i que el de Móra d'Ebre, que depenia d'organismes municipals de Reus, tindrà absoluta independència.