Actualitzat 10/3/2020 10:23:42 +00:00 CET

Vergés, sobre el Covid-19: "Estem preparats per si arriben mesures més estrictes"

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés.
David Zorrakino - Europa Press

Es preveu "un increment dels casos" a Catalunya

BARCELONA, 10 mar? (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha reiterat aquest dimarts que a Catalunya encara està activa la fase de contenció del coronavirus, però ha reconegut que es poden incrementar les mesures: "Estem preparats per si arriben mesures més estrictes. Avui no puc dir que es tanquin escoles i universitats com a Madrid, però és possible".

En declaracions a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, Vergés ha explicat que a Catalunya, on ja hi ha tres víctimes mortals, uns cent casos confirmats i prop de 300 professionals sanitaris aïllats, es preveu "un increment dels casos".

S'ha referit al col·lectiu de persones vulnerables i ha recomanat que limitin les sortides al carrer perquè "la millor protecció quan no hi ha vacuna per a un virus és l'autoprotecció".

En relació amb els congressos, Vergés ha argumentat que protegir els professionals sanitaris en el context actual és molt important, ha defensat que no hi ha cap raó objectiva per tancar el Saló de l'Enseyament i ha apuntat que la situació és diferent amb la Fira Alimentària.

Ha alertat que el reforç de les mesures a Madrid i als dos municipis del País Basc per l'elevat nombre de casos i l'alta mortalitat pot afectar la mobilitat amb Catalunya, la capital i Vitòria.

Per no arribar al punt de tancar escoles i treballar des de casa, Vergés ha subratllat la importància de "conèixer l'origen dels casos" i tenir controlades les línies de transmissió.

Sobre la dimissió del conseller d'Acció Exterior de la Generalitat i membre del seu partit, Alfred Bosch, ha defensat que ERC "ha mostrat l'autoexigencia que s'ha de tenir davant casos d'assetjament sexual", i ha apuntat que s'havia d'actuar d'aquesta manera.