Aita Mari té previst posar rumb cap a Malta amb les 78 persones que va rescatar dijous

Publicat 22/11/2019 11:44:01CET
Immigrants rescatats a bord de l'Aita Mari
ONG SALVAMENTO MARÍTIMO HUMANITARIO

BILBAO, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Salvamento Marítimo Humanitario, Iñigo Mijangos, del buc de rescat Aita Mari que dijous va auxiliar 78 persones al mar Mediterrani ha afirmat que si no reben més avisos d'embarcacions a la deriva, possiblement aquest divendres posaran rumb cap a Malta i sol·licitaran permís per desembarcar-hi.

En declaracions a Radio Euskadi, recollides per Europa Press, Mijangos ha manifestat que les persones que va rescatar dijous l'Aita Mari es troben "força bé després d'una nit moguda".

També ha subratllat que l'Aita Mari ha comunicat "en tot moment la seva posició" i ha sol·licitat a les autoritats instruccions per actuar, tot i que no han rebut "cap notificació". "Des de Malta ens han donat un justificant de recepció de les comunicacions però no tenim cap més informació", ha advertit.

Pel que fa al port de destinació preferent, ha reconegut que "lògicament és Malta per ser el port pròxim més segur i si no tenim més avisos a la zona possiblement aquest migdia hi posarem rumb i sol·licitarem un port per desembarcar".

Preguntat per si han rebut del Govern espanyol cap mostra de malestar, Mijangos ho ha rebutjat i ha detallat que les converses que han mantingut amb les autoritats marítimes es poden considerar "més aviat informals".

Contador