LLEIDA, 16 oct. (EUROPA PRESS) -
Un consorci d'empreses liderat per Gallina Blanca Star i en què ha col·laborat la Universitat de Lleida (UdL) han desenvolupat en el marc del projecte Henufood set nous aliments i ingredients amb propietats saludables demostrades científicament, un d'ells patentat.
Així s'espera que en els pròxims mesos vagin arribant a les llars productes alimentaris sorgits de Henufood, una investigació que ha durat quatre anys i en els quals Gallina Blanca Star s'ha centrat a potenciar els beneficis saludables de productes que formen part de la dieta habitual, com caldos i salses de tomàquet.
La investigació ha demostrat que és possible mantenir les propietats saludables dels aliments una vegada ja han estat processats a través de noves tècniques d'esterilització no convencionals, com la radiofreqüència, les altes pressions d'homogeneïtzació i les altes pressions hidrostàtiques.
El projecte ha suposat una inversió total de 23,6 milions d'euros, dels quals 10,3 han estat finançats pel programa Zenit del Ministeri d'Economia i Competitivitat amb el cofinançament dels fons tecnològics Feder, i Gallina Blanca Star ha invertit més de set milions.
La multinacional ha realitzat les investigacions a l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau, Vall d'Hebron Institut d'Investigació, l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars i la UdL.
També han format part del consorci Carinsa, Wild, Probeltebio, Ibermática, Fruselva, Central Lletera Asturiana i Bicentury.