Publicat 30/09/2020 20:03

Agro.- 'Benvinguts a Pags' se celebra aquest cap de setmana en format virtual

BARCELONA 30 set. (EUROPA PRESS) -

'Benvinguts a Pags', la festa del sector de la pagesia catalana, se celebrar aquest 3 i 4 d'octubre en format virtual per la pandmia de coronavirus i es podr seguir a les xarxes socials, segons ha informat aquest dimecres la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat en un comunicat.

Una representació dels productors inscrits a 'Benvinguts a Pags' programaran tot tipus d'activitats divulgatives a la xarxa, entre les quals destaquen xerrades, visites virtuals, receptes, entrevistes i tutorials amb consells sobre alimentació.

Es podr conixer el dia a dia de diferents agricultors, que seran entrevistats i explicaran, entre d'altres qüestions, com és l'elaboració de l'oli en Terres de l'Ebre (Tarragona), la producció de la cervesa a Lleida, i el treball en l'horta amb productes dolos en el Bergued (Barcelona).

Hi haur visites guiades virtuals per conixer explotacions de carn, embotits, aus, ous i altres productes d'horta i posar en valor el treball d'agricultors i ramaders, a més de plantejar el repte d'accelerar la seva digitalització com "una gran oportunitat" per difondre i vendre els seus productes.

Els tutorials amb consells per a una alimentació saludable estaran protagonitzats per agricultors que treballen amb mel, pa i altres queviures, vins i caves, fruita, carn, embotits i herbes aromtiques.

RESTAURACIÓ I HOSTALERIA

Els restaurants i allotjaments divulgaran també per la xarxa el seu treball durant tot el cap de setmana, ser un "bon aparador perqu els establiments turístics expliquin com és el treball que habitualment no es veu".

Es podr entrar fins als fogons d'un restaurant del Segri (Lleida) i descobrir les tcniques de cuina d'un hotel gastronmic de Falset (Tarragona), visitar les cases rurals del Bergued (Barcelona), així com un hotel de Tarragona.