Publicat 07/02/2014 13:42

Adrià iniciarà el setembre elBulli1846, el primer centre culinari d'R+D del món

Juli Soler, Ferran Adrià y Santi Vila
EUROPA PRESS

La Generalitat aprovarà un Projecte de Llei per accelerar la iniciativa, que suposa una inversió de 9 milions

BARCELONA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El cuiner Ferran Adrià ha anunciat aquest divendres que el setembre podran començar les obres d'elBulli1846, un projecte que crearà el primer centre culinari d'Innovació i Desenvolupament del món, que tindrà com a objectius promocionar la cultura gastronòmica i la formació d'alt nivell, i que estarà situat a la Cala Montjoi de Roses aprofitant les instal·lacions de l'antic restaurant El Bulli.

En un acte a l'edifici Mediatic de Barcelona, Adrià, al costat de socis i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat que la inversió serà de nou milions d'euros que aportarà íntegrament elBullifoundation, la fundació privada del cuiner, i està previst que els treballs de construcció acabin a començament del 2016.

L'espai tindrà 4.385 metres quadrats d'exposició, gràcies a uns terrenys que cedirà la Generalitat, i amb un equip creatiu de 30 persones, professionals de la gastronomia i altres disciplines que durant vuit mesos experimentaran a la cuina creativa i experimental.

"Si el Bulli tornava, només seria per a una cosa gran", ha expressat el cuiner, que ha explicat que durant un mes a l'any el centre invitarà a sopar gent mitjançant una rifa.

Segons ell, l'objectiu d'elBulli1846 és convertir-se en un centre de divulgació i exploració de la creativitat culinària, i espera que es mantingui "d'aquí a 100 anys".

PROJECTE DE LLEI A MIDA

La Generalitat cedirà els terrenys on s'ubicarà l'edifici, al parc Natural del Cap de Creus, i ha acordat impulsar un Projecte de llei per declarar elBulli1846 bé d'interès públic i que així pugui portar-se a terme en el curt termini, sense el llarg tràmit que suposaria modificar el planejament urbanístic i territorial del parc.

Una vegada ho aprovi el Consell Executiu, el Parlament haurà de donar-li un últim vistiplau, el que està previst que sigui aquest mes de juliol.

En aquest sentit, Adrià ha agraït el suport dels partits pel grau de consens que "gairebé tots" han mostrat, i ha declarat que l'edifici serà respectuós amb el medi ambient del Parc.

El conseller Vila ha elogiat el projecte perquè "estimularà l'entorn creatiu del país", i perquè va en la línia de les innovacions 'smart' que intenta impulsar el seu departament.

Ha afirmat que iniciatives com aquesta contribueixen a la internacionalització de la cultura catalana i a la projecció de la cuina d'avantguarda: "Un dels sectors on destaquem en el món".

ARQUITECTURA INTEGRADORA

L'arquitecte de l'edifici, Enric Ruiz, he explicat que bona part de les noves instal·lacions estaran sota terra, integrades a través d'un sistema de murs de pedra escalonats per a una millor adaptació amb l'entorn típic del Cap de Creus.

Algunes parts de l'edifici estaran recobertes de vegetació per minimitzar la percepció visual de les construccions i assegurar una cuidada integració paisatgística.

ElBulli1846 preveu la rehabilitació de l'antic restaurant per convertir-lo a elBulliDNA, on s'ubicarà l'equip creatiu del projecte.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés