Publicat 5/5/2020 19:17:01 +02:00CET

Agents de Mossos comencen a rebre citacions per fer-se test

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra.
MOSSOS D'ESQUADRA

Els agents que han estat de baixa o en aïllament no es reincorporaran fins a donar negatiu

BARCELONA, 5 maig (EUROPA PRESS) -

Agents dels Mossos d'Esquadra ja estan rebent des d'aquest dimarts citacions a través de correu electrònic per assistir a centres hospitalaris per fer-se test de detecció de Covid-19.

Segons han explicat fonts coneixedores a Europa Press, al migdia la Conselleria d'Interior de la Generalitat ha rebut la comunicació del departament de Salut, que ha de permetre reprendre les proves PCR als més de 1.000 policies que estan a casa per falta de test.

Les proves, que també es faran a efectius de Bombers de la Generalitat, es realitzaran de forma descentralitzada a través de la infraestructura de les regions sanitàries del sistema públic de salut.

Coordinadament s'anirà definint el lloc i nombre de persones que se sotmetran a la prova PCR "de caràcter imminent", i el sistema de salut anirà contactant per citar per realitzar les proves.

DES DE MITJAN ABRIL

Aquest mateix dilluns la cúpula dels Mossos es va reunir i els comandaments van coincidir en la necessitat d'una solució "immediata" per fer test als agents, als quals no se'ls fa des de mitjans abril.

La urgència d'aquestes proves va arribar després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordenés que els mossos que han estat de baixa o en aïllament preventiu no poden reincorporar-se fins que es facin un test que doni resultat negatiu.

En aquest sentit, múltiples sindicats policials havien traslladat les seves peticions tant al departament de Salut com el d'Interior perquè aquestes proves es realitzessin al més aviat possible, per saber si havien estat infectats o no, i per poder tornar a treballar.

Contador