Publicat 17/8/2019 18:58:41 +02:00CET

Un advocat espanyol demana a la Fiscalia actuar contra Salvini per detenció il·legal a l'Open Arms

MADRID, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

Un advocat espanyol ha instat la Fiscalia General de l'Estat a actuar contra el ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, per "detenció il·legal" de les persones que estan a bord del vaixell de rescat Open Arms.

En concret, demana que actuï "per preservar la integritat física i psíquica dels tripulants i d'aquelles persones que han estat rescatades d'una mort segura i que segons les últimes notícies estan patint coses inimaginables com a conseqüència de la manera d'actuar impròpia d'un ésser humà, del ministre italià Matteo Salvini".

En una denúncia presentada davant la Fiscalia, a la qual va tenir accés Europa Press, l'advocat Fernando Pamos de la Hoz argumenta que a l'ordre penal correspon a la jurisdicció espanyola "el coneixement i les causes per delictes i faltes comeses en territori espanyol o comeses a bord de bucs o aeronaus espanyols, sense perjudici del que és previst en els tractats internacionals en els quals Espanya sigui part".

Segons argumenta l'advocat espanyol, Salvini és responsable del "menyscapte de la salut i de la integritat" de tots els immigrants a bord del buc espanyol Open Arms, per la qual cosa ha de ser objecte d'investigació.

Per això, diu que la Fiscalia General de l'Estat "no pot ni ha d'amagar-se" i sol·licita l'inici de diligències d'investigació i les actuacions necessàries "perquè aquesta situació cessi i es persegueixi els responsables d'aquest delicte de detenció il·legal".