Publicat 9/4/2020 21:16:10 +02:00CET

Ada Colau estima que Barcelona ha deixat d'ingressar 200 milions pel coronavirus

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu
@BCNENCOMU

Espera de l'Estat "un nou marc pressupostari i també d'endeutament"

BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dijous que la ciutat ha deixat d'ingressar uns 200 milions d'euros a causa del coronavirus, després de fer els primers càlculs de l'impacte de la crisi sanitària.

En una entrevista de Betevé recollida per Europa Press, també ha dit que han realitzat una despesa extraordinària de 10 milions "només en aquest mes de crisi".

"Per exemple, hem doblat les ajudes socials, sobretot en alimentació i allotjament, i evidentment no tenim cap dubte que així s'havia de fer, però segur que aquesta despesa extraordinària no serà la xifra final: acabarà augmentant", ha assegurat.

Colau ha afegit que, si no hi ha turisme, l'ingrés de la taxa turística deixa d'existir i que, sense ella, preveuen deixar d'ingressar 40 milions: "I, com aquesta, hi ha altres situacions que hem de preveure per reajustar el marc financer i pressupostari de l'Ajuntament i reorganitzar també la previsió de despesa".

Preguntada per possibles retallades, ha contestat que caldrà reorganitzar prioritats i que hauran de plantejar a l'Estat relaxar l'endeutament i "la rigidesa" que hi havia abans en els límits de despesa i dèficit municipals.

"Hem tingut unes finances totalment sanejades en els municipis els últims anys, i és lògic que ara, per poder reactivar l'economia de les nostres ciutats, que és el gruix de l'economia, es permeti un nou marc pressupostari i també d'endeutament, posant límits raonables", ha afegit.

EL MODEL DE RESIDÈNCIES

Colau també ha sostingut que hi haurà un debat de fons sobre les residències perquè, segons ella, és un sector precari amb anys de tarifes congelades i amb condicions econòmiques precàries: "En una situació de crisi com aquesta s'evidencia que aquest model no era sostenible".

"Tothom ha vist que el tema de les residències, doncs no s'ha abordat amb tota l'anticipació necessària", i considera evident que s'ha arribat tard, però que l'important és que totes les administracions s'hi posin a treballar.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 2. 2

  Coronavirus.- El Banc dels Aliments impulsa una campanya de recollida a Tortosa (Tarragona)

 3. 3

  Coronavirus.- El Festival de Sitges ajudarà a cercar finançament per a set produccions

 4. 4

  Endesa inverteix 1,1 milions a Deltebre (Tarragona) per millorar el servei

 5. 5

  Junqueras apel·la als valors de les obres clàssiques per afrontar la pandèmia