Activistes de Tsunami Democràtic ocupen una oficina de CaixaBank a Barcelona per finançar la "repressió"

Publicat 25/9/2019 10:49:21CET
Activistes de Tsunami Democràtic ocupen una oficina de CaixaBank
@TSUNAMI DEMOCRÀTIC

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

Una trentena d'activistes independentistes de Tsunami Democràtic han ocupat cap a les 08.15 hores d'aquest dimecres una oficina de CaixaBank, que es troba al carrer Torrent de l'Olla del barri de Gràcia, per "finançar la repressió".

"Som a la Caixa (IBEX-35) fent una asseguda per denunciar que ells també formen part de la repressió. La resposta a la sentència també els inclourà", han manifestat els activistes en un tuit que ha recollit Europa Press.

Els activistes han repartit papers als treballadors de CaixaBank en què reclamaven "drets, llibertat i autodeterminació", i han indicat que l'entitat va finançar una campanya del Govern espanyol del PP contra l'1-O.

"Van donar i continuen donant suport a les maniobres de l'Estat per vulnerar els drets i llibertats dels ciutadans. De vegades de manera evident, de vegades finançant des del darrere", han manifestat.

Ha estat una acció pacífica en què els activistes, vestits de blau i amb màscares blanques, s'han assegut al terra de l'oficina i portaven cartells en els quals es podia llegir 'Aquesta empresa finança la repressió'.

Tot i que l'asseguda s'ha fet en una oficina de CaixaBank, aquesta plataforma independentista també ha carregat contra altres entitats bancàries i empreses com BBVA, Santander, Repsol, Telefónica, Iberdrola, El Corte Inglés i Inditex.

"No cal esperar a la sentència per demostrar la nostra força. Avui mateix podem deixar de cooperar amb els qui financen la repressió", han manifestat els activistes en un tuit que ha recollit Europa Press.

Els activistes han abandonat l'entitat cap a les 09.30 hores d'aquest dimecres, una hora després d'iniciar l'asseguda, sense cap tipus d'incident.