Publicat 13/3/2019 17:12:48 +01:00CET

Absolt un gurdia urb de Barcelona per donar una puntada de peu i lesionar un manter en una batuda

Top manta a Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de l'Audincia de Barcelona ha absolt un agent de la Gurdia Urbana que estava acusat d'haver propinat una puntada de peu a un manter que fugia durant una operació policial a la Rambla el 2016, cosa que li va causar una fractura per una caiguda.

En la sentncia, consultada per Europa Press, el tribunal considera que la prova que es va exposar en el judici "no permet acreditar la hiptesi acusatoria", tenint en compte principalment que la víctima no va acudir a la vista per donar la seva versió dels fets.

L'agent acusat va assegurar davant del tribunal que va dir d'aturar-se al venedor quan era a uns 15 metres per que no ho va sentir perqu estava pendent d'altres policies que l'estaven perseguint i que, en intentar detenir-lo obrint els braos, tots dos van caure a terra.

Els fets es remunten al 21 de juliol del 2016, quan sobre les 22 hores es va desplegar a la zona de la Rambla un dispositiu de prevenció de la venda ambulant d'objectes falsificats.

Durant aquest dispositiu, segons l'acusació particular, el gurdia urb li va donar una puntada de peu o un cop al manter que el va fer caure i li va causar una fractura al turmell.

El tribunal ha decidit absoldre l'agent en considerar que, de les declaracions de diversos agents i un altre testimoni, es desprn que la puntada que suposadament va causar la lesió "no va existir".