Publicat 10/5/2015 11:08:31 +02:00CET

Abraçades com a mètode per robar

BARCELONA, 10 maig (EUROPA PRESS) -

Un agent fora de servei dels Mossos d'Esquadra ha detingut quatre presumptes lladres multireincidents que assaltaven ancianes a Sant Andreu de la Barca (Barcelona) a través d'abraçades, mètode que aprofitaven per robar cadenes d'or, ha informat la policia catalana en un comunicat.

El 'modus operandi' consistia generalment a demanar una direcció a una anciana i, per agrair el gest de l'anciana, una de les dones de la banda li ho agraïa amb una abraçada, moment que aprofitava per sostreure la cadena d'or.

Els detinguts dimarts passat, dos homes i dues dones d'entre 31 i 12 anys i nacionalitat romanesa, són veïns de Martorell (Barcelona) --en tres dels casos-- i de Barcelona --en l'altre.

Els fets van succeir dimarts quan l'agent va veure com els quatre ocupants d'un turisme amb plaques estrangeres es detenien al costat d'una primera dona d'edat avançada i li preguntaven una direcció.

La presència d'una patrulla de la Policia Local els va fer desistir de la seva intenció i anar-se'n del lloc, però el mosso els va seguir i va alertar telefònicament la seu central policial de la presència de la banda, que va tornar a intentar assaltar una segona anciana per sostreure-li una cadena d'or.

Finalment, va poder detenir el robatori a la dona, i es van detenir els presumptes lladres, que acumulaven diversos antecedents, i un tenia una ordre pendent a Itàlia; tots van passar a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.