Publicat 20/05/2020 13:21

El 99,9% de la càrrega vírica del coronavirus s'inactiva a 56 graus en 52 minuts, segons un estudi

Mesures higinic-sanitries engegades per l'empresa d'autobusos ALSA, concessionria de 98 línies d'autobusos del Consorci Regional de Transports, a Madrid (Espanya) a 17 de maig de 2020.(arxiu)
Ricardo Rubio - Europa Press

Estableix per primera vegada la temperatura i el temps necessaris per desinfectar

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

Un estudi de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentries (IRTA) i l'empresa Techtrans Systems (OPPgroup) ha establert per primera vegada la temperatura i el temps necessaris per desinfectar espais tancats i superfícies de coronavirus: 56 graus durant 52 minuts, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

Segons l'estudi, el 99,99% de la crrega vírica de coronavirus present en espais tancats i superfícies s'inactiva si aquests se sotmeten a una temperatura de 56 graus durant 52 minuts o, la qual cosa seria equivalent, a 65 graus durant 7,5 minuts.

Aquesta és la conclusió principal, i estableix que la desinfecció trmica pot ser una bona alternativa a la química en espais i superfícies amb SARS-CoV-2, perqu no deixa residus i els espais i superfícies romanen secs.

L'estudi va ser encarregat per l'empresa Techtrans Systems (OPPgroup), que fins al moment ha desenvolupat un sistema de desinfecció trmica de camions per al transport d'animals, DrySist, i que a partir de les dades de l'estudi de l'Irta ho adaptar per desinfectar de SARS-CoV-2 espais tancats, com a vehicles de transport públic: autobusos, taxis, trens i ambulncies, entre uns altres.

RESISTNCIA TRMICA

L'objectiu de l'estudi era caracteritzar la resistncia trmica dels coronavirus per obtenir els parmetres necessaris per avaluar l'eficcia d'un sistema de desinfecció trmica enfront del SARS-CoV-2.

"El resultat són equivalncies de letalidad trmica, és a dir, combinacions de temps i temperatura que garanteixen un determinat nivell d'eliminació del coronavirus", explica la cap del programa d'investigació de Seguretat Alimentria de l'Irta i líder de l'estudi, Sara Bover.

Les condicions que afecten a la viabilitat i al temps de supervivncia del nou coronavirus no es coneixen amb certesa, i la informació científica sobre la seva persistncia trmica és "molt escassa", ha assenyalat.

Fins ara, la temperatura que s'ha pres com a referncia per inactivar els virus com el SARS-CoV-2 és la referncia del coronavirus anterior, el SARS-CoV-1, que s'inactiva a una temperatura de 56 graus durant 15 minuts.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés