Els xefs Nandu Jubany i Carles Gaig participaran en la III Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls
BARCELONA, 9 nov. (EUROPA PRESS) -
El 75% del calçot que es ven en els supermercats de Caprabo és de la IPG Calçot de Valls, un dels productes de la terra més populars a Catalunya i que ara comença la seva campanya.
El responsable de Productes de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero, ha destacat que Caprabo és l'únic supermercat que té tots els productes catalans amb denominació d'origen protegida (DOP) i amb dos dels productes amb indicació geogràfica protegida (IGP), i un d'ells és el Calçot de Valls.
Així ho ha dit a la presentació de la III Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls celebrada aquest dimecres a l'espai Xef Caprabo, ubicat en el supermercat de L'Illa Diagonal de Barcelona.
El regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, Òscar Peris, ha indicat que la Jornada Gastronòmica del Calçot, que es farà el 19 de novembre a la capital de l'Alt Camp, es consolida com a reivindicació de l'autèntica calçotada.
A més, la xef Ada Parellada serà declarada 'Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls' de manera vitalícia, i l'acte també tindrà la participació de dos cuiners dues estrelles Michelin, Nandu Jubany i Carles Gaig, que juntament amb els dos xefs de Valls, Àngel Solé i Joan Castells, cuinaran el menú a base IGP Calçot.
Durant la presentació d'aquest dimecres, el xef Ángel Solé, del Restaurant Ca L'Àngel i El Petit Cup de Valls, ha ofert un 'showcooking' de tres receptes maridades amb vins de la DO Tarragona: crema de calçot, pop amb calçot i salsa de calçot i cruixent de cansalada amb parmentier de calçot i all i oli de salsa de calçot, al que s'ha sumat com a postres un bombó de calçot de la pastisseria de Valls Ca els Taronges.