BARCELONA, 3 set. (EUROPA PRESS) -
Un 73% dels celíacs catalans considera que els restaurants no tenen la preparació suficient per oferir menús lliures de gluten, ja sigui per desconeixement o per no haver implementat els protocols de seguretat alimentària necessaris.
Aquesta desconfiança és el motiu que frena el 63% de pacients a l'hora de menjar fora, segons un estudi de l'Associació Celíacs de Catalunya sobre els hàbits del col·lectiu a l'hora de menjar fora de casa.
El 36% dels enquestats menja fora una vegada al mes, mentre que un 35% diu que ho fa amb menys freqüència per sentir-se diferent a la resta de comensals a l'hora d'escollir el menjar.
L'enquesta s'emmarca en la campanya que des de fa uns mesos està duent a terme l'associació per incrementar el nombre de restaurants certificats com a aptes sense gluten.
Actualment, només el 2,7% dels restaurants catalans --357 establiments-- estan certificats per l'entitat com a aptes per als qui han de seguir aquesta mena de dieta, una intolerància al gluten permanent que atrofia les vellositats de l'intestí prim i impedeix l'absorció dels nutrients.
La proteïna del gluten és present en el blat, l'ordi, el sègol, l'avena, el kamut, l'espelta i el triticale, i com a derivat i additiu el poden incloure molts aliments processats.