Publicat 24/06/2024 13:34

El 71% d'espanyols i el 56% d'europeus estan satisfets amb el seu sistema sanitari, segons Stada

El vicepresident executiu de comunicació, Frank Sataud,  la directora general d'Human 8, Magali Geens, i el CEO de Stada, Peter Goldschmidt, presentant a Roma l'Stada Health Report 2024
EUROPA PRESS

Espanya és el segon país amb més persones preocupades per cuidar la salut

ROMA (ITÀLIA), 24 juny (EUROPA PRESS) -

Espanya ha mantingut el nivell de satisfacció dels seus habitants amb el sistema sanitari, amb un 71% dels ciutadans satisfets, mentre que la xifra global europea ha baixat al 56%, un mínim històric, segons la farmacèutica alemanya Stada.

Són dades recollides en l'Stada Health Report 2024, la desena edició de l'estudi, presentat aquest dilluns a Roma pel CEO de Stada, Peter Goldschmidt; la directora general de la consultora Human 8, Magali Geens, i el vicepresident executiu de comunicació de Stada, Frank Staud.

Stada l'ha elaborat a partir d'una mostra representativa de 46.000 europeus de 23 països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, Eslovàquia, Espanya, Finlàndia, França, Hongria, Irlanda, Itàlia, Kazakhstan, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Sèrbia, Suècia, Suïssa i Uzbekistan.

Al voltant de 2.000 persones de cada país han respost una enquesta de més de 30 preguntes sobre salut, com la satisfacció amb l'assistència sanitària, la confiança en la medicina convencional, la salut mental i la incorporació de la intel·ligència artificial (IA).

Goldschmidt ha afirmat que l'informe permet conèixer la percepció de la població a cada país, una informació necessària per abordar el propòsit de la seva empresa: "Cuidar la salut de les persones com un soci de confiança".

Ha explicat que la satisfacció amb l'atenció sanitària ha disminuït per quart any consecutiu a Europa, i que cal comprendre, abordar i revertir aquesta "tendència alarmant", juntament amb responsables polítics, reguladors, metges i farmacèutics.

ESPANYA

Espanya és el sisè país d'Europa que presenta més satisfacció amb el sistema de salut, per darrere de Bèlgica (85%), Suïssa (81%), Països Baixos (77%), Dinamarca (75%) i Àustria (72%).

Els aspectes que millor valoren els espanyols són l'accés al consell del metge i del farmacèutic (55%), l'accés a la medicació (49%) i als serveis de salut preventiva (47%).

REVISIONS MÈDIQUES, ACTIVITAT I RELACIONS SOCIALS

Els espanyols estan entre els europeus que més cuiden la seva salut i situen Espanya com a segon país més preocupat en aquesta cura: destaquen paràmetres com les revisions mèdiques preventives (amb un 41% d'assistència, 8 punts més que la mitjana europea) i l'activitat física, amb un 62% d'espanyols actius, respecte del 50% de la mitjana europea.

A més, el 39% dels espanyols i el 31% dels europeus consideren que el temps passat amb els seus amics i éssers estimats és una inversió en el seu benestar general.

EUROPA

La situació a Espanya contrasta amb la xifra global europea del 56%, que suposa 18 punts percentuals menys que el 2020 (74%).

Hongria és el país amb més habitants insatisfets sobre el seu sistema de salut: un total del 72% dels hongaresos consideren insuficient el sistema, seguits de la població de Kazakhstan (67%) i Sèrbia (65%).

Geens ha destacat com de "ràpid" ha decrescut el nivell de satisfacció global i ha citat els dos països on més ha disminuït el percentatge de població satisfeta: el Regne Unit, que passa del 85% el 2020 al 56% el 2024, i Alemanya, del 80% al 64%.

També ha subratllat la importància de focalitzar en la salut preventiva i ha dit que l'informe detecta que el 89% d'europeus afirma fer almenys una acció per millorar el seu benestar general: un 50% fa exercici físic, un 49% té una dieta saludable i un 32% pren suplements alimentaris.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés