Publicat 23/12/2019 17:52:41 +01:00CET

El 70% dels músics instrumentistes pateixen lesions musculars que els obliga a parar

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

El 70% dels músics instrumentistes pateixen lesions musculars que els obliga a parar la seva activitat en algun moment, ha informat el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya aquest dilluns en un comunicat.

Sovint, aquests problemes poden prevenir-se i tractar-se amb l'ajuda dels fisioterapeutes, els qui poden tenir un paper actiu abans, durant o després, perquè actualment hi ha experts especialitzats en aquest camp.

La fisioterapeuta Ana Velázquez afirma que "cada vegada hi ha més consciència d'aquesta realitat i això fa que els joves professors d'instrument busquin l'assessorament de l'especialista perquè no volen que els seus alumnes pateixin el que ells van patir quan estudiaven".

Les lesions més habituals són la distonia focal, que implica la pèrdua de control motor d'un grup de músculs en particular, mentre que cada instrument té les seves afeccions particulars.

Per prevenir totes aquestes malalties es recomana escalfar les zones sensibles a consciència abans de cada assaig o actuació, cuidar els aspectes ergonòmics, vigilar la postura i corregir-la si no és correcta, i fer exercici aeròbic i enfortiment físic per tolerar millor les llargues jornades de treball.