El 67% de les activitats extraescolars té una inscripció estereotipada per gènere

Publicat 16/12/2019 18:43:14CET
Cadires i taules en un aula del Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Joaquín Costa de Madrid.
Oscar Cañas - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El 67% de les activitats extraescolars té una inscripció estereotipada, amb més del 65% dels nens inscrits pertanyents a un gènere, malgrat ser ofertes com a mixtes, segons un estudi que ha analitzat 3.791 inscripcions en activitats extraescolars d'11 escoles de Sant Cugat (Barcelona).

El treball, impulsat per Paidos-Fundesplai, Familiaritats Diverses i La Sembra, ha detectat que "el gènere dels nens condiciona encara avui a què dedicaran el seu temps lliure en horari no lectiu", perquè el 61% de les inscripcions són en activitats que corresponen amb els estereotips de gènere del nen que s'inscriu.

Els estereotips es perpetuen cap a tots dos gèneres, i s'associa al femení activitats artístiques i emocionals -com la dansa, el teatre, la música i el tèxtil- i alguns esports -com el voleibol i la gimnàstica rítmica-, mentre que als nens se'ls vincula a activitats esportives -handbol, bàsquet i tenis-, tecnològiques i racionals -robòtica, escacs-.

Els estereotips es donen en totes les edats, tant en les que tenen més influència de la família en la decisió -3 a 7 anys-, com en les que tenen més decisió els nens -8 a 12-.

Les nenes tenen més presència en les activitats masculinitzades que els nens en les feminitzades, i hi ha una mitjana de 24,6% nenes que participen en aquestes activitats amb més presència masculina, mentre que la participació dels nens a les que tenen associats estereotips femenins és d'un 17,5% de mitjana.

Hi ha activitats amb inscripció "gairebé paritària", les vinculades tradicionalment a l'àmbit lectiu, com l'anglès i la música, així com esports com l'atletisme i la natació, així com algunes activitats creatives però mediàtiques com el cinema i la cuina.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 3. 3

  Ferit de bala un camioner després d'enfrontar-se a un lladre a Vilanova de la Barca

 4. 4

  Barcelona promourà 80 activitats per orientar els joves sobre estudis postobligatoris

 5. 5

  Troben el cos d'una nena de 5 anys en un hotel de Logronyo

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista