Publicat 9/7/2020 14:46:52 +02:00CET

Un 6,28% de les famílies ateses per la Fundació Hàbitat3 no disposa d'Internet

Un alumne de primària fa els deures de l'assignatura d'Inglés amb diversos llibres i un ordinador, a Madrid (Espanya) a 20 de maig de 2020.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

Un informe de l'entitat gestora d'habitatges socials de lloguer Fundació Hàbitat3, impulsada per la Taula del Tercer Sector, indica que el 6,28% de les famílies ateses per l'organització no disposa d'Internet ni en el mòbil ni mitjançant connexió wifi, cosa que les posa en una situació de major vulnerabilitat.

Segons ha informat aquest dijous l'entitat en un comunicat, l'accés a Internet pot jugar un paper fonamental perquè les famílies puguin desenvolupar tot el seu potencial, millorar la seva integració i fins i tot cercar referents i ajuda, però moltes d'elles "segueixen sense tenir aquesta oportunitat i estan molt lluny de ser assequibles de manera equitativa".

A més, tot i que l'estudi mostra que el 93,72% de les famílies enquestades (194) té accés a Internet; un 44,82% no disposen de cap dispositiu de connexió més enllà del mòbil, "amb les dificultats que això comporta a l'hora de realitzar determinades gestions, tràmits o les activitats educatives".