Publicat 17/1/2014 13:39:16 +01:00CET

El 60% dels malalts de Crohn requereix cirurgia en algun moment de la seva vida

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El 60% dels malalts de la malaltia inflamatòria intestinal de Crohn requereix cirurgia en algun moment de la seva vida, segons han coincidit a destacar els experts que participen aquest divendres i dissabte al XXI Curs Internacional Miquel Àngel Gassull, organitzat per l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona) al Barcelona Centre Internacional de Negocis (BCIN).

A causa que hi ha un alt risc de recurrència després de la cirurgia, aquesta opció es reserva per a pacients amb complicacions, com obstrucció de l'intestí (estenosi), abscessos, fístules, sagnat o quan l'ús de medecines no funciona.

El director del curs, Eduard Cabré, ha assenyalat la importància de revisar "la vigència de vells dogmes terapèutics en funció dels nous tractaments disponibles" per a la colitis ulcerosa i la malaltia de Crohn.

Les dues malalties, que tenen un caràcter crònic i no tenen curació, afecten especialment persones joves, per la qual cosa el seu impacte en la vida laboral, social i de relació és molt elevat.

A Europa, afecta més de 2,2 milions de persones, mentre que a Espanya es diagnostiquen anualment uns 2.000 nous casos; més de 15 de cada 100.000 espanyols pateixen malaltia de Crohn i més de 10 de cada 100.000 tenen colitis ulcerosa.