Publicat 2/4/2019 16:37:32 +02:00CET

El 58% d'andorrans dona suport "totalment" a despenalitzar l'avortament segons un sondeig

Mujer embarazada (archivo)
REUTERS / NACHO DOCE

La preocupació pel futur del país creix més de 6 punts

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El 58,2% d'andorrans est 'totalment a favor' de despenalitzar l'avortament, segons una enquesta elaborada per Time Consultants i recollida per Europa Press.

A aquest percentatge cal sumar el 22,1% que es declara 'bastant a favor', mentre que un 6,8% no es mostra 'gens a favor' i un 5,1% est 'poc a favor'.

És a dir, l'11,9% d'enquestats vol preservar la situació actual, en qu les dones embarassades que no volen tenir el fill avorten fora del país; principalment, a Catalunya.

Un dels grans temes de debat de la campanya de les eleccions generals del 7 d'abril és la despenalització de l'avortament; més concretament, sobre tres raons: que perilli la salut de la gestant, que hi hagi hagut violació o que hi hagi malformació del fetus.

Liberals d'Andorra i Partit Socialdemcrata porten al seu programa poder-ho decidir via referndum, una acció que dona suport el 55,6% de la població segons l'enquesta, mentre que un 10,3% la rebutja.

DOBLE NACIONALITAT

Un altre dels debats de la campanya gira entorn de la doble nacionalitat, prohibida al país: el 49% dels enquestats est a favor de permetre-la i el 12,3% en contra; i el 13,9% no est a favor d'implantar una prestació d'atur al país.

Del sondeig també s'extreu que un 71,3% assegura estar molt o bastant preocupada pel futur del país, una xifra que ha crescut més de 6 punts respecte a la primera onada de l'enquesta, realitzada el setembre.

A més a més, un 87,7% considera que el país necessita canvis; d'aquests, més d'una tercera part afirma que són urgents i han de ser profunds, i la meitat creu que han d'abordar-se al llarg dels propers anys.

I destaca l'elevat sentiment d'orgull nacional dels andorrans: és d'un 8,5 en una escala del 0 al 10, el mateix valor que el de la primera onada.