Publicat 1/10/2019 20:47:06 +02:00CET

La 55 Temporada de Teatre d'Andorra la Vella portarà obres com 'CAR/MEN' i 'Una Ilíada'

Jan Cartes i Conxita Marsol.
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 1 oct. (EUROPA PRESS) -

La 55 Temporada de Teatre d'Andorra la Vella portarà al Principat sis espectacles entre octubre i gener, entre els que destaquen 'CAR/MEN', de la companyia Nois Mambo; 'Pagagnini 2', de la companyia Yllana, i 'Una Ilíada', un monòleg d'Eduard Farelo.

El cicle s'ha presentat aquest dimarts i comptarà amb "la comèdia més hilarant i la profunditat del drama", ha destacat el Comú d'Andorra la Vella en un comunicat aquest dimarts.

En aquesta ocasió, la Temporada, que des de 1993 s'organitza amb el Comú de Sant Julià de Lòria, presentarà sis espectacles "de primer nivell" entre el 9 d'octubre i el 6 de gener de 2020.

La companyia Nois Mambo, encapçelada per Philippe Lafeuille, serà l'encarregada d'inaugurar la 55 Temporada el 9 d'octubre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, amb l'espectacle 'CAR/MEN', "la seva nova proposta que manté l'esperit picant que els caracteritza".

L'obra, que arriba a la capital andorrana gràcies a la col·laboració de l'Ambaixada de França, "fa una revisió de la clàssica 'Carmen' combinant teatre, clown i cant", i la protagonitzen vuit ballarins i un cantant contratenor.

La següent cita del cicle serà el 24 d'octubre en Sant Julià de Lòria amb 'L'habitació del costat', un muntatge que s'ambienta en la segona meitat del segle XIX als afores de Nova York i que tracta la de la sexualitat des de diferents vessants.

'UNA ILÍADA'

L'aposta d'Andorra la Vella pel drama arribarà el 14 de novembre al Teatre Comunal amb 'Una Ilíada', un monòleg protagonitzat per Eduard Farelo "sobre l'atracció humana per la violència, la destrucció i el caos, que reinventa en clàssic d'Homer i ho porta cap a temps presents".

El 28, 29 i 30 de novembre serà el torn d'una de les produccions locals: la companyia És grata presentarà l'espectacle 'Nues', una comèdia al voltant del cinema, l'èxit i les relacions de parella.

La companyia Yllana arribarà a la capital andorrana el dia 4 de desembre amb la segona part de l'espectacle 'Pagagnini', que ha girat durant 12 anys de forma ininterrompuda.

Tancaran la Temporada de Teatre 'Els Pastorets', espectacle que es podrà veure els dies 26 i 28 de desembre i 4 i 6 de gener, i que sumarà a més d'un centenar d'actors i artistes en aquesta 26 edició.

Durant la presentació del cicle, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Lluís Donsión, han destacat les sinergies conjuntes per presentar una temporada que "ofereix un ampli ventall de formats".