Publicat 28/6/2019 13:00:04 +02:00CET

52 persones continuen evacuades de les seves cases pel foc de la Ribera d'Ebre

Roda de premsa de la directora de Protecció Civil Isabel Ferrer i els cossos d'emergència
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El sotsdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, ha explicat aquest divendres que han atès 52 persones evacuades de les seves cases per l'incendi que afecta diversos municipis de la Ribera d'Ebre (Tarragona), que segueixen sense poder tornar.

En concret, la majoria (44) són de la zona de Flix, en què 19 persones han pernoctat en espais habilitats i la resta s'han allotjat pels seus propis mitjans en cases de familiars o afins.

Quatre veïns de Bovera han dormit en un hostal i quatre desallotjats més són de la Palma d'Ebre, i tots estan sent atesos en col·laboració amb la Creu Roja i els ajuntaments, ha precisat Delgado.

Protecció Civil també està treballant amb els ajuntaments per arribar a la població, tranquil·litzar-la i traslladar-li les consignes a seguir de cara a l'incendi, al qual el sotsdirector ha agraït el comportament dels veïns, la seva paciència i "la calma".

El doctor del Sistema d'Emergències Mèdiques (Sem) Josep Maria Soto, ha explicat que estan desplaçats a la zona de l'incendi i que en total han atès nou persones amb afectacions lleus, i han traslladat un bomber amb afectació per altes temperatures a l'Hospital de Móra d'Ebre.

També ha explicat que la xarxa sanitària pública ha posat a disposició reforços en dispensaris i ambulatoris de la zona de l'incendi.