El 45,5% dels catalans veu inadequat el temps d'espera a Urgències mèdiques

Publicat 25/9/2019 16:26:27CET
Passadís del centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) Gràcia de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

El 84,7% es mostra favorable a poder decidir acabar amb la seva vida en cas de malaltia terminal

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El 45,5% dels catalans que ha anat o ha consultat un servei sanitari d'Urgències en els últims tres mesos no va veure adequat el temps d'espera fins a ser atès de forma completa, mentre que el 54,2% sí ho va veure adequat, segons l'enquesta Òmnibus del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat recollida per Europa Press.

L'enquesta es va realitzar entre el 3 i el 25 de juny amb una mostra de 1.200 persones entrevistades i compta amb un marge d'error del 2,83%.

El 35,3% del total d'enquestats va afirmar haver anat a Urgències en l'últim trimestre, mentre que el 42,7% del total va dir haver acompanyat un malalt a Urgències, i d'aquests últims, els que no veuen adequat el temps d'espera creix fins al 50,4%, enfront del 49,4% que ho veu adequat.

En resposta a si "tots els ciutadans de Catalunya tenen dret a accedir en condicions d'igualtat i gratuïtat als serveis sanitaris de responsabilitat pública", el 53,1% afirma estar molt d'acord, el 37% està d'acord, el 2% no està ni d'acord ni en desacord, el 5,1% està en desacord, i l'1,8% està molt en desacord.

EUTANÀSIA

L'enquesta també ha consultat sobre l'eutanàsia: "En el cas de patir una malaltia que en un termini breu de temps hagi de portar a la mort, estaria molt d'acord, d'acord, en desacord o molt en desacord a acabar amb la seva vida quan ho cregui convenient?".

A aquesta pregunta, el 60,8% va assegurar estar molt d'acord i el 23,9% està d'acord --que sumen un 84,7% favorable--, enfront del 5,5% que està en desacord i el 5,3% està molt en desacord --un 10,8% no favorable--.