L'Ajuntament implanta un pla de vigilància en els centres per prevenir
BARCELONA, 4 des. (EUROPA PRESS) -
Un 4,1% dels alumnes d'escoles de Barcelona té alguna al·lèrgia o intolerància alimentària, de les quals un 17,3% són per intolerància a la lactosa i el 17% a les fruites rosàcies, segons dades de l'Agència de Salut Pública de Barcelona presentats aquest dijous en roda de premsa.
El gerent de Salut Pública de Barcelona, Conrad Casas, al costat de la presidenta de l'entitat, Cristina Iniesta, ha presentat l'informe 'La salut a Barcelona el 2013', que recull el programa de Vigilància d'Al·lèrgies i Intoleràncies Alimentàries (Vaiame), que ha implantat a tots els menjadors escolars de la ciutat --773--.
La primera fase del pla va consistir en un estudi preliminar que va analitzar 129 escoles públiques i privades --50.000 estudiants-- amb l'objectiu de veure si havia demandes de dietes especials en els menús i conèixer les mesures preventives adoptades en els centres, el que va permetre trobar aquest 4,1% de casos.