Publicat 31/1/2019 19:21:50 +01:00CET

400 tcnics d'ambulncies protesten davant de Salut per males condicions i plantegen vaga

Protesta de tcnics de transport sanitari davant la Conselleria de Salut
TCNICS EN LLUITA

Demanen la desprivatització del sector i intermediació pública en la negociació del conveni

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

Uns 400 tcnics de transport sanitari de Catalunya --segons xifres de la Gurdia Urbana-- s'han manifestat el matí d'aquest dijous davant de la Conselleria de Salut de la Generalitat per criticar la caiguda que veuen en la qualitat i l'eficcia del servei i de les condicions laborals en els últims anys, i han plantejat la possibilitat de realitzar una vaga.

Convocats pel collectiu Tcnics en Lluita --que conjumina professionals de transport urgent i no urgent--, la protesta s'ha iniciat davant del departament d'Alba Vergés, a la Travessera de les Corts de Barcelona, on han lliurat un manifest, i s'han desplaat cap a l'Avinguda Diagonal, que han tallat durant una hora, entre les 12.40 i les 13.40 hores.

Els professionals han criticat l'envelliment de la flota de vehicles, amb ambulncies en les quals el fum del motor entra a la cabina assistencial i la de conducció, així com la mala planificació que veuen en el transport collectiu, que provoca massificació i esperes, ha explicat l'agrupació en un comunicat.

També han alertat de contractacions precries, prdua de poder adquisitiu des del 2010, amb retallades que han patit per part d'empreses subcontractades i que no els han pujat el sou com als funcionaris, així com que no es remuneri la formació i no es respectin els descansos reglats, asseguren.

Els sindicats del sector i la patronal Acea negocien actualment un nou conveni per als treballadors del sector sanitari, per Tcnics en Lluita assegura que la patronal vol "una negociació a la baixa" fent desaparixer dietes i el plus de nocturnitat i més retallades.

MOCIÓ DEL PARTAMENT

Davant d'aquesta situació, han reclamat equiparar les condicions dels treballadors subcontractats --el 90%-- amb els del Servei d'Emergcnies Mdiques (SEM), i "que s'inici al més aviat possible el procés de desprivatització del sector, passant al transport sanitari de gestió, titularitat i provisió pública", en la línia d'una moció del Parlament del 2014.

També demanen a les administracions que intercedeixin en la negociació del conveni collectiu, que regeix les condicions de més de 5.000 professionals "sota la voluntat d'empreses de capital de risc"; que instin les adjudicatries a complir les bases i que s'investigui l'últim concurs, que creuen que no va ser suficientment clar.

En el manifest, lliurat a responsables de la Conselleria, han informat que si no es desencallen la negociació del conveni i la moció del Parlament, estan "disposats a iniciar una vaga en el sector sense precedents, ja que el collectiu Tcnics en Lluita ha aconseguit una cohesió i unió de treballadors que cap sindicat havia aconseguit", després d'organitzar-se en assemblees.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra 816 casos més de coronavirus i 1 mort més que el balanç de dissabte

 2. 2

  Quim Torra no preveu el confinament de L'Hospitalet (Barcelona) pel rebrot de coronavirus

 3. 3

  El PDeCAT avisa que no es pot militar en un altre partit alhora, tampoc Puigdemont

 4. 4

  Coronavirus.- Reparteixen més de 90.000 mascaretes entre empreses de polígons industrials de Terrassa

 5. 5

  La pandèmia del coronavirus deixa gairebé 220.000 casos les últimes hores i suma 12,7 milions de contagis