Publicat 9/9/2020 12:39:13 +02:00CET

El 40% de les escoles de Barcelona demana espais a l'aire lliure o equipaments municipals

Foto de archivo de un aula, clase o colegio
CC-PNC

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El Consorci d'Educació de Barcelona ha rebut 129 peticions de centres educatius per fer servir espais a l'aire lliure i 32 per utilitzar equipaments municipals, una xifra que representa el 40% de la ciutat.

En una roda de premsa aquest dimecres, el vicepresident del Consorci, Joan Subirats, ha explicat que les peticions són "bàsicament" per a activitats no lectives com el temps d'esbarjo, i ha subratllat que la majoria va fer la petició a final del mes d'agost.

Inicialment, l'Ajuntament de Barcelona va posar a disposició més de 200 espais entre equipaments i espais a l'aire lliure addicionals a les escoles, i ha confirmat a 50 d'aquests 161 centres educatius un acord de cessió.

Per exemple, l'Escola Drassanes podrà utilitzar la plaça de la Mercè; l'Escola Congrés-Indians la plaça Assemblea de Catalunya, el Parc de la Pegaso i els Jardins d'Elx; i l'Institut Montserrat l'Espai Jove Casa Sagnier i els Jardins d'Enric Sagnier.

El Consorci d'Educació ha treballat per garantir l'adaptació dels recintes escolars als requeriments sanitaris, ha fet la inspecció tècnica de 349 centres i ha recollit el mobiliari obsolet de 50 que ho han requerit: un total de 62 centres públics i concertats han demanat suport per gestionar els accessos, atenent que les entrades i sortides han de ser esgalonades.

Contador