Publicat 21/9/2019 17:28:20 +02:00CET

El 31 Mercat de Música Viva de Vic (Barcelona) tanca amb un 10% més de participació

P.L.I.N.T., en una actuació en el marc del 31 Mercat de Música Viva de Vic.
MERCAT DE MÚSICA VIVA DE VIC

BARCELONA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

El Mercat de Música Viva de Vic (Barcelona) ha tancat aquest dissabte la seva 31 edició amb un 10% més de participació a les activitats de l'esdeveniment, que va començar el dimecres, i en el qual han participat gairebé 750 professionals --un 69%, catalans--.

Al voltant de 80 grups han actuat en els nou escenaris que formen part del Mercat i pràcticament la meitat de les propostes han estat estrenes, ha informat l'organització en un comunicat aquest dissabte.

En aquesta 31 edició han actuat, entre altres, el pianista Marco Mezquida; el cantautor Ferran Palau, ex-membre d'Anímic; el grup de rumba Gertrudis; la banda de rock alternatiu Sargantana Nick; la guitarrista i cantant Juliane Heinemann, i el grup fusió Maruja Llimona.

El Mercat de Música Viva ha organitzat concerts en espais de Vic, com la Plaça Major i El Sucre, i ha ampliat la seva programació amb concerts d'artistes internacionals --un 15% dels participants-- gràcies a la seva col·laboració amb esdeveniments internacionals com MIL Lisboa, Focus Wales i Eurosonic-ETEP.

El festival finalitza aquest dissabte amb quatre concerts per a públic familiar i actuacions de The Crab Apples, El Petit de Ca l'Eril i Dorian, en la Plaça Major, i DJ Ojete, Mussols i Adala & The Same Song Band en El Sucre.

A més, la tarda d'aquest dissabte tindrà lloc l'entrega dels primers premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de Música, en el teatre L'Atlàntida.

El Premi Puig-Porret, que es va lliurar dimecres en el marc del Mercat, va ser per a la música Núria Andorrà pel seu espectacle 'Constel·lacions'.