300 escoles i instituts catalans engegaran un programa pilot d'educació sexual i afectiva

Publicat 12/9/2019 17:32:29CET
Estudi, estudiar, estudiant, estudiants, classe, classes, aula, aules, alumne, alumnes, alumna, alumnes, col·legi Pare Piquer de Madrid, ensenyament, ensenyar, educar, educació, aprenentatge, aprendre
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 12 set. (EUROPA PRESS) -

Unes 300 escoles i instituts públics catalans, en totes les etapes educatives obligatòries, començaran aquest curs un programa pilot sobre educació afectiva i sexual amb un enfocament interdisciplinari, han informat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació de la Generalitat.

El programa Coeduca't, que es començarà a implantar a l'octubre des de P3 a quart d'ESO, preveu arribar a tots els centres públics catalans d'aquí tres anys i començarà amb escoles de referència que ja treballen la coeducació, ha informat aquest dijous TV3.

La conselleria ha assegurat que s'introduiran continguts programats en la tutoria grupal i individual, i també activitats escolars i extraescolars amb aquesta perspectiva, adaptada a les necessitats de cada etapa.

El programa s'haurà d'incorporar al projecte de direcció i al projecte educatiu del centre, i haurà de comptar amb una persona referent --a més de crear un nou perfil professional específic de coeducació i perspectiva de gènere--.

El departament ha explicat que el programa no serà igual a tots els centres educatius, perquè s'adaptarà a cada perfil, i que es farà formació a docents, a més de treballar amb les universitats perquè també l'incloguin a les facultats.

La Generalitat ha explicat que el programa pilot es farà en tres fases, sent aquest curs la primera amb 300 centres, i la previsió d'acabar-lo en el curs 2021-2022.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 3. 3

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 4. 4

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 5. 5

  Mor el filòleg Alberto Blecua als 79 anys, membre de l'Acadèmia de Bones Lletres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista