Publicat 19/5/2014 12:30:06 +02:00CET

Un 30% de les persones de més de 85 anys cau alguna vegada a l'any i el 20% presenta un estat de fragilitat

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

Un 30% de les persones de més de 85 anys cau alguna vegada a l'any i un 20% presenta un estat de fragilitat, segons un assaig clínic fet pel Grup d'Investigació Octabaix de l'IDIAP Jordi Gol.

Segons ha informat el grup en un comunicat, ser dona, patir un deteriorament funcional i mantenir un estat cognitiu preservat augmenten el risc de caure, fet que s'agreuja si es té en compte que el 50% dels més grans de 85 anys tenen dèficit de vitamina D.

La falta de funcionalitat i el risc nutricional, que pot arribar al 54% de la població anciana, són factors associats a la fragilitat, i fins i tot més importants que el fet de patir malalties cròniques en aquesta edat.

Un de cada tres octogenaris corre el risc de patir depressió, un factor també associat a la fragilitat, tot i que la investigadora principal del grup, Assumpta Ferrer, ha assenyalat que el perill es redueix si s'augmenta l'exercici físic.

Per reduir els riscos i millorar la qualitat de vida de les persones grans, el grup assenyala que la detecció precoç dels primers indicis en les consultes d'atenció primària és essencial, així com dissenyar i aplicar intervencions des de l'àmbit sanitari i social.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Trump resta importància a les diferències amb Fauci i afirma que hi té "molt bona relació"