27 universitats acolliran el curs vinent programes de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual

Publicat 12/8/2019 13:27:47CET
Alumnes de la Universitat d'Alacant graduats en el curs 2018-2019 amb l'ajuda de Fundació ONZE.
FUNDACIÓN ONCE

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de 27 universitats espanyoles han estat seleccionades per al desenvolupament de programes universitaris de formació per a l'ocupació de joves amb discapacitat intel·lectual, en el marc de la tercera convocatòria d'ajudes de Fundación ONCE, que s'implantarà durant el curs acadèmic 2019-20, d'acord amb la resolució definitiva, que s'ha publicat recentment.

La iniciativa, que es duu a terme per tercer any consecutiu, compta amb el suport financer del Fons Social Europeu, i estava dirigida a totes les universitats espanyoles i centres adscrits.

En concret, les universitats seleccionades han estat les madrilenyes d'Alcalá de Henares, Camilo José Cela, CEU San Pablo, Rey Juan Carlos i la Politècnica; les andaluses d'Almeria, Granada, Jaén, Màlaga, Huelva i Pablo de Olavide a Sevilla; a més de les universitats de Barcelona i Girona, Burgos i Salamanca, de Cantàbria, Castella-la Manxa, Extremadura, la Corunya, Santiago de Compostel·la, Múrcia, Pública de Navarra, Rovira i Virgili a Tarragona, i les universitats de La Rioja, Alacant, València i Miguel Hernández, d'Elx.

"L'objectiu principal d'aquest programa és implicar les universitats, com a agents decisius en la inclusió social, en la formació de joves amb discapacitat intel·lectual, l'accés a l'educació superior dels quals resulta encara insignificant", segons Fundación ONCE.

"Les persones amb discapacitat només estan representades en un 1,7% en els estudis universitaris de grau i el percentatge és encara inferior quan parlem d'estudiants de màster, postgraus o doctorats. Només entre el 5 i 6% de les persones amb discapacitat tenen estudis universitaris avui a Espanya, tot i que l'Estratègia Europea 2020 parla d'un horitzó del 40%", afegeixen.

En la segona edició d'aquesta iniciativa hi van participar un total de 21 universitats i 328 joves amb discapacitat intel·lectual van poder graduar-se en els diferents títols propis que van engegar les entitats acadèmiques.