Actualitzat 21/05/2014 16:17

El 25% dels nens maltractats queda ingressat a l'hospital o en un centre d'acollida

Fachada Del Hospital Sant Joan De Déu, En Esplugues De Llobregat (Barcelona)
Foto: HOSPITAL SANT JOAN DE DÉU

ESPLUGUES DE LLOBREGAT (BARCELONA), 21 (EUROPA PRESS)

Un de cada quatre nens atesos per maltractaments als serveis d'urgències hospitalàries queda ingressat a l'hospital o es trasllada a un centre d'acollida, segons revela un estudi elaborat a una dotzena de centres hospitalaris espanyols.

   Aquest estudi, coordinat per l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, revela que, de cada 10.000 ingressos en urgències de pediatria, 9 nens presentaven indicis d'haver patit maltractaments.

   En un any, els tretze hospitals que han participat en l'estudi han atès d'urgència 516.092 nens, 471 dels quals havien estat víctimes de probables maltractaments.

   El 37% d'aquests nens van ser atesos per sospita d'abusos sexuals, un 37% per violència física, un 20% per negligències i un 4,5% per maltractaments emocionals.

   Segons aquest estudi, un de cada quatre nens atesos no va tornar al domicili familiar perquè va ser traslladat a un centre d'acollida, perquè va ser ingressat a l'hospital o bé perquè va morir a causa de l'agressió.

   Per sexes, les nenes són víctimes sobretot d'abusos sexuals i maltractaments emocionals, mentre que els nens pateixen més violència física i negligències.

   Pel que fa a la gravetat dels maltractaments, el 30% es consideren lleus, el 51% moderats i el 19% greus.

   Victòria Trenchs, una de les autores de l'estudi, ha explicat a Europa Press que l'estudi "fa referència als casos que arriben als serveis d'urgències, però n'hi ha molts més que es diagnostiquen per altres vies, com l'atenció primària".

   Els autors de l'estudi conclouen que els maltractaments infantils són més freqüents en edats preescolars, ja que més de la meitat dels nens atesos per aquesta causa eren menors de sis anys.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés