Actualitzat 18/06/2014 13:21

El 24% de la població catalana està en risc d'exclusió social, segons Càritas

Presentación del Informe Càritas 2014
Foto: EUROPA PRESS

L'entitat avança els primers resultats de l'informe que Foessa presentarà l'octubre

LLEIDA, 18 Jun. (EUROPA PRESS)

Prop d'1,8 milions de catalans es troben actualment afectats per processos d'exclusió social, fet que suposa el 24,9% de la població, segons revela el primer estudi sobre exclusió i desenvolupament social a Espanya amb dades específiques de la comunitat catalana, que està elaborant la fundació Foessa per a Càritas.

   Aquesta dada és un avanç de l'informe que la fundació presentarà en octubre, i ha estat avançat en una roda de premsa a Lleida pel director de Càritas Diocesanes del Bisbat de Solsona, Josep Vidal, que ha xifrat el nombre de llars afectades en 670.000.

   "Aquests números mostren que les necessitats segueixen i que tot i que diuen que comença a veure's la llum al final del túnel, de moment des de Càritas no es veu", ha explicat Vidal.

   Càritas distingeix entre exclusió severa, exclusió moderada i integració precària en aquest informe, ha concretat Vidal al costat del director de Càritas del Bisbat de l'Urgell, Josep Casanova, i el de Lleida, Ramon Baró, que han presentat el balanç de l'entitat en 2013.

   Càritas ha atès en els tres bisbats 16.175 persones, quatre vegades més que el 2013, amb menys atencions a persones sense llar per la caiguda del nombre de temporers i un gran augment d'ajudes assistencials i a la infància.

   Vidal ha xifrat en 3.020.717 euros la quantia de les ajudes a l'últim any, i ha destacat el gran augment de l'ajuda que ha de fer a la infància i l'adolescència, així com en drogodependència, a més de les destinades a la gent gran a conseqüència de la sortida de moltes persones de residències.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés