Publicat 12/7/2019 17:01:11 +02:00CET

24 detinguts per defraudar més d'un milió d'euros anuals a més de 300 persones a través d'una ciberestafa

Agent de la Policia Nacional
POLICÍA NACIONAL

MADRID, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut 24 persones que pertanyien a una organització internacional que feia servir targetes vinculades a sistemes Wallet i NFC d'aplicacions de pagament per a telèfons mòbils, amb les quals han defraudat més d'un milió d'euros anuals que blanquejaven posteriorment a través de la compravenda de criptomonedes.

Mitjançant el mètode 'phishing', els membres de la banda es van arribar a apropiar de les credencials bancàries de més de 300 víctimes localitzades a Madrid, Catalunya, Galícia, la Costa del Sol, Aragó, Astúries i Melilla. A més, s'han detectat activitats semblants de l'organització a Bèlgica, Països Baixos i el Marroc, on les autoritats marroquines han detingut 23 persones més relacionades amb l'operació contra el frau en línia.

En total, s'han arrestat 47 persones entre Espanya i el Marroc, encara que l'operació continua oberta i les autoritats espanyoles no descarten més detencions. A més, s'han escorcollat vuit domicilis a Madrid i a la Costa del Sol, on s'han localitzat evidències que relacionen els fets investigats amb els detinguts.

També s'han intervingut equips informàtics, discos durs, telèfons mòbils, documentació bancària, justificants comercials de les operacions, diversa documentació relativa a la documentació d'identitat i claus d'accés a la banca en línia d'algunes víctimes, bitcoins, targetes bancàries, vehicles d'alta gamma, motocicletes i 80.000 euros en efectiu.