3 persones han necessitat atenció hospitalària de més de 24 hores
BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -
Un total de 22 persones han quedat afectades per un brot de salmonel·losi després de menjar truita de patates en un local de restauració de Barcelona, ha informat l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) en un comunicat d'aquest dijous.
Tres dels afectats han requerit atenció hospitalària de més de 24 hores, i el Servei de Vigilància Epidemiològica i el Servei de Control Alimentari de l'ASPB "estan duent a terme la gestió del brot que inclou la investigació epidemiològica i d'inspecció sanitària i la posada en marxa de mesures de control".
Aquest dimarts 23 de juliol la propietària del local va notificar a l'ASPB un possible brot de salmonel·losi l'origen del qual "sembla ser la ingesta d'una truita de patates que es va servir el 20 de juliol", és a dir, el dissabte de la setmana passada.
El Servei d'Epiemologia està fent la identificació i seguiment dels casos i informant de les mesures de control a tenir en compte, i per part del Servei de Control Alimentari i Intervencions "el mateix dia es va informar al local que no fessin servir els ous i que canviessin de marca".
També s'ha dut a terme una inspecció en el local i s'han recollit mostres que s'analitzaran en el laboratori de l'ASPB, que "farà seguiment" del que ha passat.
L'ASPB informa que la salmonel·losi és una infecció intestinal produïda pel bacteri salmonel·la que acostuma a causar gastrointeritis, amb símptomes com a vòmits, febre i mal de cap, que solen ser lleus i apareixen entre un i tres dies després de la infecció, i acostumen a durar entre quatre i set dies i "desapareixen sense cap tractament".