Actualitzat 23/1/2020 12:28:23 +00:00 CET

137.000 alumnes catalans queden afectats pel pas de la borrasca Gloria

El riu Onyar a punt de sortir de mare, a causa de les fortes pluges que ha deixat la borrasca Gloria, Girona /Catalunya (Espanya), 22 de gener del 2020.
Glòria Sánchez - Europa Press

GIRONA, 23 (EUROPA PRESS)

Un total de 137.000 alumnes catalans han quedat afectats aquest dijous pel temporal Gloria després que diversos centres educatius hagin tancat, la majoria a Girona, ha informat la Conselleria d'Educació de la Generalitat.

D'aquests estudiants, 118.000 són de Girona, perquè les escoles no han obert a les comarques del Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva, la Garrotxa, l'Alt Empordà i el Baix Empordà.

Han tancat els centres de cinc municipis del Maresme (Barcelona) i vuit del Vallès Oriental (Barcelona), amb una afectació conjunta de 16.700 alumnes, i també han tancat algunes escoles del Vallès Occidental (Barcelona), amb 702 alumnes; les Terres de l'Ebre (Tarragona), amb 605; la Catalunya central, amb 171, i Lleida, amb 94.

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assenyalat que aquest divendres esperen tenir la primera avaluació dels desperfectes: "Entrem en la fase d'anàlisi de danys i hem de treballar ràpidament per solucionar qualsevol deterioració".

Bargalló, que aquest dijous ha visitat l'institut Pere Martell de Tarragona --que ha reprès les classes després de dos dies d'aturada-- ha manifestat que, malgrat que encara hi ha molts alumnes afectats, la xifra d'estudiants que no han anat a classe ha disminuït.

El conseller també ha agraït a tots els ajuntaments, consells comarcals i personal educatiu del territori la seva col·laboració en "una situació tan complexa i tan diversa" per resoldre les incidències escolars.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 3. 3

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  L'alcalde de Lleida demana a grups municipals que demanin regularització de temporers sense papers